Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

Wanneer je Pinterest op de juiste manier inzet, kan het je ontzettend veel websiteverkeer opleveren. In dit artikel leg ik uit hoe ik met Pinterest duizenden mensen per maand naar mijn blog trek.

Ik deelde het maandag al op mijn Facebookpagina: één van mijn artikelen ging viraal op Pinterest, waardoor ik in een paar dagen tijd honderden nieuwe bezoekers op mijn website kreeg en mijn cijfers flink omhoog schoten. YES!

En hoewel deze pin wel héél goed liep, is het geen uitzondering dat ik via Pinterest een hoop bezoekers naar mijn website trek. Sterker nog: de laatste tijd levert Pinterest mij gemiddeld 20.000 bezoekers per maand op! Vandaag wil ik met jullie delen hoe ik het voor elkaar krijg om via Pinterest zo bizar veel bezoekers naar mijn website te trekken en hoe ook jullie Pinterest kunnen gebruiken om je blog of bedrijf te laten groeien.

Het artikel dat viraal ging, is Hoe ik geld verdien op Pinterest. Deze blogpost staat al sinds juli op Pinterest en de afgelopen vier maanden had ik via mijn eigen bord ruim 300 bezoekers naar mijn website getrokken door deze pin. Daarnaast heb ik het naar mijn eigen groepsbord en wat anderen borden gepind en dat leverde ook nog wat extra bezoekers op.

Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

Maar het ging pas echt hard toen het artikel vorige week in een groepsbord met bespaartips werd gedeeld. Vanaf dat bord werd het weer naar andere borden gepind en uiteindelijk zorgde dat ervoor dat ik er in een paar dagen tijd ruim 800 nieuwe bezoekers bij kreeg en ook de weken erna bleven mijn bezoekersaantallen maar stijgen. Ook zorgde het voor meer volgers op Pinterest én voor meer volgers op mijn Facebookpagina.

Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg
 

HOE IK DIT VOOR ELKAAR GEKREGEN HEB
Dat mijn artikelen het nu zo goed doen op Pinterest komt voornamelijk doordat ik:
• Een overzichtelijk profiel met een duidelijke focus heb
• Mijn borden heb geoptimaliseerd
• Voor elk artikel een aantrekkelijke en SEO-vriendelijke pin maak
• Regelmatig mijn statistieken analyseer
• Actief ben op relevante groepsborden
• Ik elke dag pin, met behulp van Tailwind (Klik hier om je eerste maand Tailwind gratis te krijgen!)
• Een MEGA succesvolle Pinterest strategie heb gecreëerd

Wanneer je hier meer over wilt lezen en wilt ontdekken wat mijn strategie precies is, raad ik je mijn ebook Groeien met Pinterest aan. Hierin leg ik precies uit hoe ik via Pinterest tienduizenden bezoekers per maand naar mijn website trek, hoe ik door Pinterest een groot deel van mijn werk heb kunnen automatiseren en hoe ik tegenwoordig meer geld verdien, terwijl ik minder werk.

Lees hier meer over het ebook en ontdek wat anderen ervan vinden!

Opt In Image
GRATIS Pinterest cursus
Ontdek hoe je met Pinterest meer bezoekers naar je website kunt trekken en je blog of bedrijf explosief kunt laten groeien!

14 thoughts on “Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

 1. Super knap! Bij mij komen de meeste mensen op social gebied via instagram, daarna facebook en daarna pinterest. Ik ga er de komende maanden eens wat extra aandacht aan besteden, heel benieuwd of ik pinterest ook op de eerste plaats ga krijgen :)

  1. Wow echt Insta, dat vind ik nou knap haha! Maar jij hebt ook wel echt een heel mooi account natuurlijk! Maar zeker doen, want met jouw foto’s moet het ook wel echt heel succesvol kunnen worden!

 2. De laatste tijd gaat mijn Pinterest account ook veel beter nu ik meer pin. Ik vind het ook een van de meest leuke social media kanalen. Goede tips!

 3. Hoi, ik heb nog niet zo veel bezoekers naar mijn blog, maar sinds ik PInterest steeds actiever gebruik en mijn foto’s re-pin naar soortgelijke borden, is mijn bezoekersaantal wel vermeerderd! En inderdaad ogen mijn verticale foto’s mooier dan liggende foto’s!
  Bedankt voor je tip!

 4. Ik heb eerlijk gezegd er nog nooit bij stil gestaan dat pinterest er ook een onderdeel van kan zijn! Wat leuk zeg! Ik ga me er is in verdiepen ik gebruik pinterest nu enkel voor inspiratie enzo

  Liefs

 5. Mooi is dit toch. Ik vind dit artikel nu ook via Pinterest. :-)

  Ik heb ooit begin vorig jaar een keer een pin op Pinterest gezet en daarna maanden niet meer naar Pinterest gekeken. Toen ik me erin ging verdiepen, was die pin ook al letterlijk duizenden keren bekeken en aangeklikt. Dat is me sindsdien met al mijn andere (veeeel mooiere) pins niet meer gelukt nog. Soms is het ook een kwestie van geduld he, dat blijkt wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.