De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

Wil je geld verdienen met je blog, maar lukt dat nog niet echt? In dit artikel vertel ik je wat daar de reden van is en geef ik je een aantal tips om meer geld te verdienen met je blog.

De reden dat je geen geld verdient met je blog is niet omdat je blog niet goed is. Het is ook niet dat je niet slim genoeg bent of dat je niet hard genoeg werkt. De reden dat er geen geld binnenkomt, is omdat je niet met de juiste dingen bezig bent.

Je focust je op de verkeerde zaken.

Als je al een aantal maanden of zelfs jaren blogt en je verdient nog steeds amper geld met je website, dan is dat een teken dat je te veel werkt aan zaken die er niet toe doen en niet werkt aan de zaken die er wel toe doen. En ik weet waar ik het over heb – ik deed namelijk precies hetzelfde.

Ik besteedde al mijn tijd aan het schrijven van goede artikelen en het laten groeien van mijn website en was vrijwel niet bezig met het monetizen van mijn blog. Tot ik op een gegeven moment meer dan 20.000 mensen per maand naar mijn website trok en ik ineens besefte dat het me amper wat opleverde – simpelweg omdat ik ze niets aanbood. Het was alsof ik een prachtige winkel had gecreëerd waar het elke dag storm liep, maar waar mensen niets konden kopen. En in the end heb je dan helemaal niets aan al die bezoekers.

Als je succesvol wilt worden en geld wilt verdienen met je blog is het belangrijk dat je je op de zaken focust die je ook daadwerkelijk inkomsten gaan opleveren. Nadat ik besefte dat ik heel veel tijd aan het verspillen was, besloot ik het meteen anders aan te pakken en me te focussen op het verhogen van mijn inkomsten. Dit heb ik voornamelijk gedaan door:

ALLEEN NOG ARTIKELEN TE SCHRIJVEN DIE ME DIRECT OF INDIRECT GELD KUNNEN OPLEVEREN
Toen ik net begon met Digitale Dromers schreef ik over alles wat maar met bloggen en social media te maken had. Dat was een prima strategie om mijn blog te laten groeien, maar nu ik me voornamelijk focus op het verhogen van mijn inkomsten, is het niet echt een slimme aanpak. Want waarom zou ik vier uur aan een artikel besteden die me niet direct iets gaat opleveren als ik in diezelfde vier uur ook een artikel kan schrijven waarin ik bet bijvoorbeeld over mijn nieuwste ebook heb?

Ik heb daarom besloten om alleen nog artikelen te schrijven die:
• Linken naar één van mijn producten
• Affiliate links bevatten
• Mijn status als “expert” verhogen, waardoor mensen sneller geneigd zijn iets van me te kopen

MIJN TIJD VOORAL TE BESTEDEN AAN HET MAKEN VAN NIEUWE PRODUCTEN
Tot ongeveer een jaar geleden publiceerde ik elke week drie nieuwe artikelen. Ik besloot daarmee te stoppen en me in plaats daarvan te focussen op het creëren van producten. Artikelen leveren namelijk alleen iets op als ze affiliate links bevatten of (indirect) naar een product verwijzen. Maar om genoeg geld te kunnen verdienen met affiliate links, moet je meerdere hele succesvolle affiliate artikelen op je website hebben staan en om naar een product te kunnen verwijzen, moet je uiteraard eerst producten hebben. Ik heb daarom besloten om minder tijd te steken in het schrijven van nieuwe artikelen en meer tijd in het uitbreiden van mijn shop.

Lees ook: Zo maak en verkoop je je eerste digitale product

SYSTEMEN OP TE ZETTEN WAARMEE IK MENSEN AUTOMATISCH NAAR MIJN PRODUCTEN LEIDT
Om ervoor te zorgen dat al die duizenden mensen die maandelijks op mijn website komen niet vertrekken zonder dat ze hebben gezien wat ik te bieden heb, heb ik meerdere systemen opgezet. In mijn artikelen over Instagram staat bijvoorbeeld een box waar mensen zich kunnen inschrijven voor mijn gratis Instagram cursus. Wanneer ze dat doen, ontvangen ze de cursus via mijn e-mail programma ConvertKit automatisch in hun inbox en aan het einde van de cursus verwijs ik naar mijn Instagram ebook INSTAFAMOUS. Dit soort systemen heb ik ook opgezet voor mijn andere producten, waardoor er elke maand honderden tot duizenden mensen met mijn ebooks en presets in aanraking komen.

MIJN ARTIKELEN EN PRODUCTEN ALLEEN TE PROMOTEN OP PLEKKEN WAARVAN IK WEET DAT HET ME IETS GAAT OPLEVEREN
In het begin wilde ik zoveel mogelijk mensen naar mijn website trekken en was ik op elk kanaal actief – op Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter en ja, zelfs op Google+. Ik had redelijk snel door dat dit zonde van mijn tijd was, aangezien sommige platformen me vrijwel niets opleverde terwijl er wel heel veel tijd in ging zitten. Ik ben toen gestopt met Instagram, Twitter en Google+ en ben voornamelijk aan de slag gegaan met Pinterest. Vervolgens ben ik Pinterest gaan automatiseren met Tailwind (probeer Tailwind 1 maand gratis!) en ben ik de tijd die ik overhield, gaan steken in het opzetten en laten groeien van mijn e-maillijst en van mijn Facebookgroep.

Lees ook: Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest

Vind jij het lastig om geld te verdienen met je blog? Wat zou jij anders kunnen doen?

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.