4 redenen waarom je geen geld verdient met je blog

Lukt het je maar niet om (meer) geld te verdienen met bloggen? Grote kans dat het aan een van deze 4 redenen ligt.

Blog je al jaren, maar ben je nog nooit benaderd voor een samenwerking? Heb je affiliate links op je website staan, maar levert het totaal geen inkomsten op? Heb je geweldige digitale producten gecreëerd, maar is er niemand die ze koopt? Grote kans dat één van deze vier redenen de oorzaak is dat je geen geld verdient met je blog.

Lees ook: 5 fouten die bloggers maken als ze geld willen verdienen met bloggen

1. JE CONTENT IS NIET GOED (GENOEG)
Bedrijven zullen niet snel met je willen samenwerken als je slecht geschreven blogposts vol fouten op je website hebt staan en bezoekers zullen niet snel op je affiliate links klikken als ze weinig aan je artikelen hebben. Wanneer je inkomsten uit je blog wilt halen, moet je ervoor zorgen dat je artikelen makkelijk weglezen en dat ze van waarde zijn voor je bezoekers. Schrijf daarom blogposts waarin je advies geeft, problemen voor je lezers oplost of waarmee je je bezoekers vermaakt. Hoe waardevoller je bent voor je lezers, hoe waardevoller je bent voor bedrijven. En lees je artikelen ook altijd na; niemand vindt het fijn om zich door teksten met veel fouten of slecht lopende zinnen te moeten worstelen.

Lees ook: De echte reden waarom jij geen geld verdient met je blog

2. JE WEBSITE ZIET ER AMATEURISTISCH UIT
Je website is je visitekaartje en als dat er niet goed en professioneel uit ziet, zullen bezoekers en bedrijven al snel denken dat de inhoud ook niet goed en professioneel is. En met die gedachte in hun achterhoofd zullen ze natuurlijk niet snel met je willen samenwerken of je producten aanschaffen. Zorg er daarom voor dat je mensen meteen aanspreekt als ze op je website terecht komen. Deze artikelen kunnen je helpen om de uitstraling van je website te verbeteren:
8 simpele tips om je website overzichtelijker te maken
Deze 4 dingen zijn onmisbaar op je homepage

3. JE PROBEERT TE HARD
Wanneer je website bomvol staat met advertenties of je in elk artikel meerdere affiliate links plaatst, kan dat averechts gaan werken. Natuurlijk mag je best proberen geld te verdienen met je blog, maar wanneer je het er te dik bovenop legt, zal dat veel bezoekers afschrikken – met de kans dat ze je blog meteen verlaten. Zoek daarom naar een goede balans tussen proberen geld te verdienen met je website en het bieden van een goede gebruikerservaring.

Lees ook: Deze 3 dingen zijn onmisbaar als je geld wilt verdienen met je blog

4. MENSEN ZIEN JE NIET ALS EEN EXPERT
Je kunt wel een ebook met Instagram tips schrijven, maar als je zelf maar 326 volgers hebt, zal het hoogstwaarschijnlijk geen succes worden. En je kunt wel make-up producten aanprijzen, maar als mensen jou niet zien als beautyblogger met verstand van zaken hechten ze waarschijnlijk weinig waarde aan jouw mening en zullen ze de producten nooit aanschaffen. Laat je bezoekers daarom eerst zien dat je daadwerkelijk over waardevolle kennis bezit of ergens veel ervaring mee hebt en ga pas daarna aan de slag met geld verdienen.

Lees ook: Hoe zet je jezelf als expert neer?

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

3 thoughts on “4 redenen waarom je geen geld verdient met je blog

  1. Goed artikel, al merk ik wel dat zelfs heul slecht geschreven blogs met een waaier aan spelfouten en behoorlijk onnozele foto’s samenwerkingen aangeboden krijgen. En samenwerkingen in de vorm van barterdeals dus, beschouw ik inherent ook als aanvulling op het salaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.