Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

Als je succesvol wilt zijn op Pinterest, is het belangrijk dat je gebruik maakt van Rich Pins. Ontdek in dit artikel hoe je Rich Pins snel en makkelijk kunt instellen.

Rich Pins zijn onmisbaar als je je artikelen of producten succesvol wilt promoten op Pinterest. In dit artikel leg ik uit waarom Rich Pins zo ontzettend belangrijk zijn en laat ik stap voor stap zien hoe je het instelt.

WAAROM ZOU JE RICH PINS INSTELLEN?
Voordat we de Rich Pins daadwerkelijk gaan instellen, wil ik eerst even kort uitleggen wat het precies inhoudt en wat de voordelen zijn.

Rich Pins, ook wel uitgebreide pins genoemd, zijn pins die extra informatie bevatten. Er zijn zes soorten Rich Pins:
• Productpins: Deze pins zijn bedoeld om het winkelen makkelijker te maken en bevatten real-time prijzen, beschikbaarheid en informatie over waar het product gekocht kan worden.
• Receptpins: Deze pins bevatten extra informatie over ingrediënten, bereidingstijden en portiegroottes.
• Artikelpins: Artikelpins bevatten een kop, informatie over de auteur en een beschrijving.
• App-pins: Deze pins laten een installeerknop zien waarmee gebruikers je app kunnen downloaden zonder dat ze Pinterest hoeven te verlaten.

Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

Omdat Rich Pins extra informatie bevatten, zijn ze dus waardevoller voor je doelgroep dan gewone pins. Daarnaast maken Rich Pins je website in de ogen van Pinterest meer “premium”, waardoor pins van jouw website hoger in de feed zullen verschijnen dan vergelijkbare gewone pins. Ook wordt de metadata van Rich Pins automatisch aangepast. Wanneer je bijvoorbeeld de titel van je artikel verandert, wordt de titel van de pins die bij dat artikel horen ook automatisch veranderd.

VOORDAT WE BEGINNEN
Om Rich Pins in te kunnen stellen, heb je een zakelijk account nodig. Wanneer je helemaal nog geen account hebt, kun je je voor een zakelijk account aanmelden via de pagina Pinterest voor bedrijven. Hier kun je lid worden als bedrijf en vervolgens kun je je registreren. Op deze website kun je ook je persoonlijke account omzetten in een zakelijk account. Log hiervoor eerst in op Pinterest. Vervolgens ga je naar de website en klik je op Lid worden als bedrijf. Je wordt nu doorgestuurd naar je account en krijgt een pop-up melding waarin je je account kunt omzetten.

Ook moet je de plugin Yoast SEO geïnstalleerd hebben. Hiermee gaan we namelijk de Rich Pins instellen.

RICH PINS INSTELLEN
Nu je een zakelijk account hebt en Yoast SEO hebt geïnstalleerd en geactiveerd, moet je naar het Dashboard van je WordPress website gaan. Klik op de plugin van Yoast SEO en ga naar ‘Sociaal’.

Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

Ga vervolgens naar ‘Facebook’ en schakel ‘Open Graph-metadata toevoegen’ in.

Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

Daarna ga je naar de Rich Pin Validator van Pinterest, waar je inlogt met je zakelijke account. Vul de URL van een willekeurig artikel op je website in en klik op ‘Validate’.

Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

Je krijgt nu een preview te zien en vervolgens kun je op ‘Apply’ klikken. Je aanvraag wordt nu door Pinterest behandeld. Wanneer je website is goedgekeurd, zal Pinterest je via een email informeren dat het gelukt is. Al je nieuwe pins zullen vanaf nu Rich Pins zijn en ook al je oude pins worden automatisch omgezet in Rich Pins.

Opt In Image
GRATIS Pinterest cursus
Ontdek hoe je met Pinterest meer bezoekers naar je website kunt trekken en je blog of bedrijf explosief kunt laten groeien!

18 thoughts on “Zo stel je Rich Pins in voor Pinterest

 1. Wat handig! Ik ga er vanmiddag mee aan de slag. Wat ik me wel afvraag hoe je Pinterest beter kan gebruiken om je blog te promoten. Ik heb het zelf wel maar eigenlijk snap ik er niet veel van haha.

 2. Zo makkelijk eigenlijk, je moet ‘t alleen even weten ?. Heb het gelijk ingesteld, ik hoop dat ze het gauw goedkeuren. Bedankt voor de handige tips!

 3. Hoi Tarinda, door jouw artikel heb ik ook rich pins ingesteld voor mijn site. Het viel nog niet mee voor een oude dame als ik maar het is gelukt ;) Ik kan het nu al merken aan mijn bezoekersaantallen! Superbedankt dus voor al je tips en wijsheid! Mooie dag! Groetjes Benita

 4. Kan je ook Rich Pins instellen bij webshop via Mijnwebwinkel? En zoja hoe doe je dat dan? Alvast bedankt voor je reactie. En ook voor al je tips via mail. Ik ga volgende week aan de slag met het E-book dat ik gisteren via je site heb aangeschaft.

  1. Ja, ik heb precies dezelfde vraag! Ben ook op zoek naar een manier om dit in te stellen via Mijnwebwinkel, hopelijk kan het :)

 5. Hoi Tiranda, Ik ben vandaag voor het eerst op jouw blogs terecht gekomen en ben de cursus aan het doorlopen over Pinterest. Wellicht ga ik me opgeven voor de echte uitgebreide cursus, maar eerst nog een vraag.
  Ik wilde Yoast SEO instellen, maar zag dat dit voor WordPress is. Wij hebben alles gemaakt in Magento
  Is daar ook wat voor?
  Groeten,
  Frans van Erkel

 6. Hoe lang duurt het ongeveer tot je die mail van Pinterest krijgt? Ik heb dit meer dan een week geleden gedaan en zie volgens mij nog steeds geen rich pin als ik een artikel vanuit mijn website post. :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.