7 SEO trucjes om beter gevonden te worden in Google

Wil je beter gevonden worden in Google? Deze 7 simpele trucjes helpen je om je SEO te verbeteren en beter gevonden te worden in Google.

Als je wilt dat je blog goed gevonden wordt in Google, is het belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen, zoals het gebruik van zoekwoorden en het verzamelen van relevante backlinks. Maar naast deze bekende strategieën, zijn er ook nog een aantal onbekende, maar effectieve trucjes die je kunnen helpen om op een simpele manier hoger te scoren in Google.

SEO VERBETEREN
Voordat ik de trucjes ga bespreken, wil ik eerst kort stilstaan bij wat SEO precies is. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Hiermee worden de strategieën en technieken bedoeld die gebruikt worden om je ranking in Google te verbeteren. Je kunt je SEO onder meer verbeteren door:
• Zoekwoorden in je artikelen en op je website te gebruiken
• Goede titels voor je artikelen te maken
• Je afbeeldingen te optimaliseren
• Naar oude artikelen te linken
• Ervoor te zorgen dat andere websites naar jouw site linken
• Je website schoon te houden

Lees ook: 8 SEO tips voor beginnende bloggers

Naast deze effectieve, maar vaak ook tijdrovende tips zijn er ook een aantal manieren om je SEO te boosten zónder dat het je veel tijd en energie kost. Hier zijn 7 simpele trucjes om je SEO te verbeteren en sneller gevonden te worden in Google.

1. GEBRUIK LONG-TAIL ZOEKWOORDEN
Je weet inmiddels dat je zoekwoorden moet gebruiken, maar weet je ook dat je het beste long-tail zoekwoorden kunt gebruiken? Long-tail zoekwoorden zijn zoekwoorden die uit meerdere woorden bestaan. Wanneer mensen iets opzoeken in Google gebruiken ze namelijk bijna nooit maar één of twee woorden, waardoor je heel wat verkeer kunt mislopen als jij dat wel doet. Gebruik als zoekwoord dus niet “goedkope telefoon”, maar “goedkope telefoon onder 300 euro”. En gebruik “goede dagcrème gevoelige huid” in plaats van “goede dagcrème”.

Lees ook: De gratis SEO tool die elke blogger zou moeten gebruiken

2. VERANDER JE URL
Een goede URL maakt je bezoekers niet alleen duidelijk waar je artikel of pagina over gaat, het zorgt er ook voor dat Google beter weet waar de pagina over gaat. En dat zorgt weer voor een betere SEO – zeker als je je long-tail zoekwoord in je slug verwerkt. Hoe je een goede en SEO-vriendelijke URL schrijft, kun je in het artikel Zo maak je betere URL’s voor je artikelen lezen.

7 SEO trucjes om beter gevonden te worden in Google

3. GEBRUIK KOPPEN
Door koppen te gebruiken, verbeter je de leesbaarheid van je blog en dat is iets waar je Google erg gelukkig mee maakt. Daarnaast kan Google aan de hand van je koppen snel zien waar de tekst over gaat, waardoor ze jouw artikel kunnen tonen als er op soortgelijke informatie gezocht wordt. Het is trouwens wel belangrijk dat je H2 gebruikt voor je koppen; je koppen bold maken heeft geen effect op je SEO. Extra tip: probeer je zoekwoord in je eerste kop te verwerken voor het beste resultaat.

4. GA VOOR LIJSTJES
Google hecht steeds meer waarde aan de gebruikerservaring. Hierdoor is het belangrijk dat je artikelen snel en makkelijk te lezen zijn en volgens de zoekmachine zijn genummerde lijstjes een goede manier om dit voor elkaar te krijgen. Natuurlijk hoeft je niet meteen elk artikel op die manier in te delen, maar het kan wel slim zijn om wat vaker met lijstjes en bullet points te werken.

Lees ook: 6 tips om je artikelen beter leesbaar te maken

5. ZET EEN ZOEKWOORD IN JE FOOTER
Onderaan je website is er een mogelijkheid om iets over copyright te plaatsen, zoals “All rights reserved”. Maar wist je dat je die zin ook kunt gebruiken om er een zoekwoord in te zetten? Zoek uit via welk zoekwoord de meeste mensen jou vinden – bijvoorbeeld “bruidsfotograaf Utrecht”, “veganistische recepten” of “budget make-up” – en verwerk dat zoekwoord in je footer om nog beter gevonden te worden.

7 SEO trucjes om beter gevonden te worden in Google

6. ZET JE LOCATIE OP JE WEBSITE
Dit is voor bloggers wat minder interessant, maar als je een lokaal bedrijf hebt en dus lokaal gevonden wilt worden, is het natuurlijk wel handig als je je locatie op je website zet. Zet de plaats waar je woont of werkzaam bent in ieder geval op je about pagina, je homepagina en je contactpagina.

Lees ook: 4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

7. DEEL JE ARTIKELEN OP GOOGLE+
Het schijnt dat Google artikelen die op Google+ staan hoger rankt dan artikelen die daar niet op gedeeld worden. Ik heb daarom een business pagina aangemaakt en ingesteld dat al mijn artikelen automatisch op die pagina terecht komen. Het kost me dus geen extra tijd, maar het zorgt er als het goed is wel voor dat ik beter gevonden word in Google. Ik deel mijn artikelen automatisch via dlvr.it.

Lees ook: Hoe je snel én gratis je SEO kunt verbeteren

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

9 thoughts on “7 SEO trucjes om beter gevonden te worden in Google

 1. Goede tips weer! Ik kende alleen de tips van een goede URL, de zoekterm in je koppen zetten en de longtail zoekwoorden. In de andere tips ga ik me ook eens verdiepen :)

 2. Thanks voor de tips weer! Wat ik me wel altijd afvraag over long-tail zoekwoorden: kan Google dan ook je zinnen lezen? Om jouw voorbeeld te gebruiken, “goede dagcrème gevoelige huid” is best lastig om op exact deze manier in zinnen te verwerken. Dus zou Google het ook snappen als ‘goede dagcreme’ en ‘gevoelige huid’ los van elkaar voorkomen? Yoast snapt dat niet en zegt dan dat je trefwoord 0x voorkomt, vandaar mijn twijfel!

  1. Ja klopt, op dat gebied is Yoast nog niet helemaal up to date haha. Google is de laatste jaren steeds beter geworden in het analyseren en interpreteren van zoekopdrachten, waardoor ze niet meer alleen naar één bepaald zoekwoord kijken om te zien waar een artikel over gaat en je ook niet meer alle woorden precies achter elkaar hoeft te zetten. In dit artikel vertel ik er meer over (punt 3): https://www.digitaledromers.nl/seo-tips-2017/

 3. Hoi Tarinda,

  Weer een nieuw inzicht door je tips.
  Wist nog niet dat Google plus ervoor kan zorgen dat je hoger komt te staan in de resultaten.

  Wat gebruik jij om op zoek te gaan naar de juiste zoekwoorden? Ik gebruik altijd kwfinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.