6 dingen die je echt niet meer moet doen op social media

Wil je meer volgers op social media of wil je social media succesvol inzetten voor je blog of bedrijf? Voorkom dan deze 6 veelgemaakte fouten.

Wil je meer volgers op social media of wil je social media succesvol inzetten voor je blog of bedrijf? Voorkom dan deze 6 veelgemaakte fouten.
Wil je meer volgers op social media of wil je social media succesvol inzetten voor je blog of bedrijf? Voorkom dan deze 6 veelgemaakte fouten.

Wil je social media inzetten voor je blog of bedrijf? Dan zijn er een aantal dingen die je zeker moet doen, maar ook een paar die je absoluut níet moet doen. Wanneer je meer volgers op je kanalen wilt en via social media meer bezoekers naar je blog wilt trekken of meer producten wilt verkopen, kun je deze 6 dingen voortaan maar beter laten.

1. JE ACCOUNTS OP PRIVÉ ZETTEN
Social media zijn de perfecte plek om jezelf, je producten en je website onder de aandacht te brengen en in contact te komen met je doelgroep. Maar dan moeten je updates natuurlijk wel zichtbaar zijn. Wanneer je account op privé staat, bereik je maar een kleine groep geïnteresseerden en zullen maar weinig mensen kunnen zien hoeveel kennis en awesome producten je hebt. Maak het je doelgroep zo makkelijk mogelijk om je te vinden en je posts te zien door al je accounts openbaar te maken.

2. TE WEINIG POSTEN
Wanneer je producten wilt verkopen of meer bezoekers naar je website wilt trekken, is het belangrijk dat je regelmatig van je laat horen. Wanneer je maar eens in de zoveel tijd iets online zet, zullen mensen je op den duur gaan vergeten en kun je potentiële klanten of bezoekers mislopen. Wees daarom consistent en zet op z’n minst een paar keer per week een nieuw bericht op elk kanaal.

Lees ook: Social media: wat, wanneer en hoe vaak moet je posten?

3. TE VEEL POSTEN
Te weinig posten is niet goed, maar te veel posten is al helemaal uit den boze. Niemand zit erop te wachten om elke dag langs tien updates van jou te moeten scrollen voordat ze berichten van anderen in hun feed zien. Verspreid daarom je content en houd het bij maximaal 5 berichten per kanaal per dag.

4. ALLEEN PROMOTEN
Wanneer je alleen links naar je website dropt of non-stop saaie verkooppraatjes houdt, zul je weinig succes hebben. Op social media draait het om interactie, engagement en het bouwen van relaties – niet om het alleen maar promoten van je eigen producten of artikelen. Natuurlijk mag je social media gebruiken om je werk onder de aandacht te brengen, zolang dat maar niet het énige is wat je doet. Wissel het bijvoorbeeld af met persoonlijke foto’s, handige tips en relevante nieuwsberichten.

5. NIET OP REACTIES REAGEREN
Wanneer je volgers de tijd nemen op om je berichten te reageren, is op hun reacties reageren het minste wat je terug kunt doen. Daarmee laat je zien dat je hun berichtje waardeert, bouw je aan de band met je volgers en zorg je voor meer engagement. Lijkt mij reden genoeg om hier voortaan elke dag wat tijd voor vrij te maken.

6. JE BERICHTEN NIET NALEZEN
Wanneer je regelmatig typfouten maakt, interpunctie verkeerd gebruikt of de fout in gaat met je grammatica, komt dat slordig en onprofessioneel over. En dat is natuurlijk niet het beeld dat je wilt uitstralen op social media. Lees daarom altijd je bericht na voordat je het post en haal het eventueel door de spellingschecker.

Heb jij nog social media tips voor ondernemers en bloggers?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

4 thoughts on “6 dingen die je echt niet meer moet doen op social media

    1. Haha same here hoor! Heb het nu zo ingesteld dat het automatisch elke dag in m’n digitale agenda staat. Maar dan nog komt het er vaak niet van haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.