5 slimme tips voor meer succes op social media

Wanneer je je blog of bedrijf wilt laten groeien, is een goede social media strategie onmisbaar. Deze 5 tips zorgen voor meer succes op social media.

Wanneer je je blog of bedrijf wilt laten groeien, is een goede social media strategie onmisbaar. Deze 5 tips zorgen voor meer succes op social media.
Wanneer je je blog of bedrijf wilt laten groeien, is een goede social media strategie onmisbaar. Deze 5 tips zorgen voor meer succes op social media.

Wanneer je van je blog of bedrijf een succes wilt maken, móet je je op social media focussen. Tegenwoordig zijn mensen – en dus jouw doelgroep – namelijk vooral online te vinden, wat betekent dat ook jíj voornamelijk online aanwezig moet zijn. Gebruik daarom deze 5 tips om aan je social media presence te werken en via social media je blog of bedrijf te laten groeien.

1. GEBRUIK OVERAL DEZELFDE NAAM
Op elk social media kanaal dezelfde naam gebruiken, is belangrijker dan je in eerste instantie misschien denkt. Het zorgt er namelijk voor dat mensen je makkelijker kunnen vinden, maar wat vooral belangrijk is, is dat je er een bepaalde merkbeleving mee creëert – net zoals producten van een bepaald merk in de supermarkt allemaal hetzelfde logo en vaak een soortgelijke verpakking hebben.

Het is hierbij wel belangrijk om onderscheid te maken tussen zakelijk en persoonlijk. Mijn Facebookpagina en Pinterestaccount gebruik ik puur voor deze website en voor die twee accounts gebruik ik daarom de naam Digitale Dromers. En ondanks dat ik op mijn Instagramaccount regelmatig naar Digitale Dromers verwijs, is het voor mij vooral een persoonlijke uitlaatklep, waardoor ik op dat platform mijn eigen naam gebruik.

2. ZET HET NIET ALLEEN IN ALS RECLAMEZUIL
Social media heet niet voor niets social media. Natuurlijk mag je je artikelen of producten promoten, maar zorg voor balans. Zet je kanalen bijvoorbeeld ook in om je klanten te leren kennen, vragen te beantwoorden, tips te geven of handige informatie te delen.

3. HET IS EEN KWESTIE VAN GEVEN EN NEMEN
Als je wilt groeien en succesvol wilt zijn, kun je niet alleen maar nemen – mensen verwachten ook iets van je terug. Deel bijvoorbeeld af en toe artikelen van anderen, geef regelmatig tips en adviezen, beantwoord de vragen die je krijgt etc. Hoe waardevoller je bent en hoe meer je connect met je doelgroep, hoe sneller mensen je willen en blíjven volgen.

4. JE KUNT NIET OVERAL DE TOPPER ZIJN
Er zijn inmiddels zoveel social media kanalen dat je alleen daarmee al een 40-urige werkweek vol kunt maken. En aangezien niemand daar natuurlijk op zit te wachten, is het slim om twee of drie kanalen te kiezen waar je het meeste resultaat mee kunt boeken en je vervolgens volledig op die accounts te focussen. Facebook en Pinterest leveren mij bijvoorbeeld verreweg het meeste verkeer op, waardoor ik tegenwoordig alleen nog deze twee kanalen inzet voor Digitale Dromers. En sinds ik dit heb besloten en al mijn “social media tijd” in deze accounts steek, merk ik ook echt een positief verschil in mijn bezoekersaantallen.

Lees ook: Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest

5. BLIJF JEZELF ONTWIKKELEN
Je knippert drie keer met je ogen en er is wéér een nieuwe update op Instagram of weer een nieuwe optie op Facebook. De verschillende platformen veranderen steeds en wanneer je succesvol wilt worden of blijven, moet je mee veranderen. Lees daarom artikelen over het algoritme van Instagram, verdiep je in de mogelijkheid om Pinterest in te zetten als marketinginstrument of volg een cursus om betere advertenties te maken op Facebook. Hoe meer je leert en hoe beter je de kanalen begrijpt, hoe sneller je zult groeien en hoe meer succes je zult behalen.

Wat zijn jouw tips om je blog of bedrijf te laten groeien via social media?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

One thought on “5 slimme tips voor meer succes op social media

  1. Gastvrij communiceren zorgt ervoor dat je posts fijn lezen. Gebruik, naast foto’s, goede teksten. Spreek je lezers aan, kort en krachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.