15 tips om je eerste 1000 volgers te krijgen op Instagram

Wil je je Instagram account laten groeien? In dit artikel deel ik mijn beste tips om snel te groeien op Instagram en binnen no time de 1000 volgers te halen.

Wil je je Instagram account laten groeien? In dit artikel deel ik mijn beste tips om snel te groeien op Instagram en binnen no time de 1000 volgers te halen.
Wil je je Instagram account laten groeien? In dit artikel deel ik mijn beste tips om snel te groeien op Instagram en binnen no time de 1000 volgers te halen.

Tijd voor taart, slingers, champagne en de hele rambam, want ik heb gewoon DUIZEND volgers op Instagram – zo leuk! Maandenlang bleef ik steken op 700 tot 800 volgers, maar nadat ik mijn feed heb omgegooid en mijn strategie heb aangepast, was ik binnen twee weken over die magische grens heen. In dit artikel deel ik de 15 tips die ik heb gebruikt om mijn Instagram account te laten groeien en mijn eerste 1000 volgers te krijgen.

Lees ook: 30 simpele trucjes voor meer Instagram volgers

1. STAP OVER NAAR EEN ZAKELIJK ACCOUNT
Door te switchen naar een zakelijk account kun je onder meer:
• Contactgegevens zoals je emailadres in je profiel zetten.
• Instagram posts promoten.
• Je statistieken bekijken.
Vooral de laatste optie is handig als je wilt groeien op Instagram. Aan de hand van je statistieken kun je namelijk precies zien welke posts wel en niet goed presteren en wat voor jou de beste tijden zijn om een foto te plaatsen.

2. SCHRIJF EEN FANTASTISCHE BIO
Aan alleen mooie plaatjes heb je niet genoeg; als je meer volgers op Instagram wilt, moet je meteen duidelijk maken wie je bent, wat je te bieden hebt en waarom mensen jou moeten volgen – en wel nú. De beste manier om dat te doen, is door het schrijven van een fantastische bio.

3. KIES JE FOCUS
Het is natuurlijk prima om random beelden uit je leven te delen, maar zolang je geen Kylie Jenner heet, zul je daar waarschijnlijk niet heel succesvol mee worden. Als je écht groot wilt worden op Instagram, moet je een focus hebben. Dat kan qua onderwerp – eten, gezondheid, lifestyle, sport, reizen, fotografie, mode, interieur etc. – maar je focus kan bijvoorbeeld ook zijn dat je mensen wilt inspireren of dat je maar één bepaalde kleur gebruikt.

4. VOLG ANDEREN
Zeker als je nog een newbie bent op Instagram, is het slim om veel andere accounts te volgen. Je kunt accounts volgen voor inspiratie, om nieuwe ideeën op te doen of omdat je de foto’s gewoon prachtig vindt, maar je kunt ook mensen volgen zodat je zelf opgemerkt wordt. Wanneer dat laatste je doel is, is het belangrijk dat de mensen die je volgt dezelfde niche hebben als jij. En natuurlijk bedoel ik hier niet mee dat je ze meteen weer moet ontvolgen zodra ze je terug volgen; juist wanneer je elkaar blijft volgen en regelmatig op elkaar reageert, kun je je account een boost geven. Engagement is everything.

Lees ook: 10 slimme trucjes om het Instagram algoritme te verslaan

5. CREEER DE PERFECTE FEED
Wanneer je wilt dat mensen je volgen, is een aantrekkelijke feed onmisbaar. Een paar tips:
• Bepaal wat je wilt uitstralen en upload alleen foto’s die daarbij passen.
• Wees consistent in je stijl en bewerkingen. TIP: Gebruik mijn Instagram presets!
• Deel alleen kwalitatief goede foto’s.
Meer tips lees je in het artikel 4 simpele tips voor een mooiere Instagram feed

6. PLAN JE FEED
Een extra tip voor een mooie feed: plan je foto’s in. Hierdoor kun je precies zien of de foto die je wilt plaatsen bij de rest van je feed past en of je feed met die nieuwe foto nog in balans is. Er zijn verschillende apps waarmee je foto’s voor Instagram kunt inplannen, maar persoonlijk vind ik UNUM de fijnste.

7. DEEL ALLEEN JE MOOISTE FOTO’S
Als je meer volgers wilt, heb je een mooie feed nodig en als je een mooie feed wilt, heb je mooie foto’s nodig – zo simpel is het. Om ervoor te zorgen dat je foto’s er fantastisch uit zien en opvallen in de feed, raad ik aan om ze te bewerken met presets. Presets zijn filters voor Lightroom, waarmee je je foto’s met een paar klikken een prachtige, professionele en consistente bewerking kunt geven.

Lees ook: 9 tips voor de perfecte Instagram foto

8. GEBRUIK HASHTAGS
Ik gebruik hashtags pas een aantal weken en heb mega spijt dat ik het niet eerder heb gedaan; ik denk namelijk dat hashtags de grootste reden zijn dat ik zo hard ben gegroeid. In dit artikel deel ik een paar slimme tips voor betere hashtags op Instagram.

9. TAG MERKEN/ACCOUNTS
Er zijn steeds meer merken en feature accounts die foto’s van anderen reposten. Door hen in je posts te taggen, kan het zomaar zijn dat jij de volgende bent die in hun feed verschijnt. Deze week werd toevallig nog een foto van mij gerepost en dat leverde me op één dag tientallen nieuwe volgers op.

10. VOEG JE LOCATIE TOE
Heb je een foto gepost van dat hippe restaurantje of die mooie stad waar je net bent geweest? Vergeet dan niet de locatie toe te voegen. Wanneer mensen later op die locatie zoeken, zien ze ook jouw foto in de feed staan en wie weet levert dat weer een paar nieuwe volgers op.

11. WEES CONSISTENT
Of het nu om sporten, ondernemen of Instagram gaat; zonder consistentie zal er geen succes zijn. Wees consistent in het plaatsen van updates, zodat je volgers je account regelmatig voorbij zien komen en daardoor echt met je kunnen connecten. Daarnaast zul je ook sneller nieuwe volgers aantrekken als je vaak foto’s deelt – zeker als je bij elke post relevante hashtags gebruikt.

Lees ook: 5 dingen die je kunt leren van succesvolle Instagram accounts

12. ZORG VOOR INTERACTIE
Het heet niet voor niets social media. Like de foto’s in je feed, reageer regelmatig op de mensen die je volgt en vergeet ook niet te reageren op de reacties jij onder je foto’s krijgt. Veel interactie op je account leidt trouwens niet alleen tot leuke contacten; het zorgt er ook voor dat je een betere positie in de feed krijgt, waardoor je beter gevonden zult worden.

13. STEL DOELEN
Ik merk zelf altijd dat als ik een concreet doel stel, ik harder werk dan wanneer ik dat niet doe. Zorg voor een stok achter de deur door concrete, haalbare doelen te stellen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat er elke week 20 nieuwe volgers bij moeten komen of dat je aan het einde van de maand op 500 volgers wilt zitten. En doe vervolgens ook echt je best om het te bereiken.

14. PROMOOT JE ACCOUNT OP ANDERE PLEKKEN
Heb je een blog of ben je actief op Twitter, Youtube of Facebook? Promoot daar dan regelmatig je Instagram account en vraag je volgers om je ook op Instagram te volgen.

15. KIJK NAAR JE STATISTIEKEN
Wanneer je een zakelijk account hebt, kun je je statistieken zien en wanneer je je statistieken kunt zien, kun je zien welk foto’s de meeste interactie opleveren en welke posts eigenlijk helemaal niet zo goed presteren. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om betere, aantrekkelijkere content te creëren.

Volg jij mij al op Instagram? Zo niet, dan kun je me hier vinden! Wat is jouw Instagram account?

Opt In Image
GRATIS Instagram succes checklist
20 taken die je nú kunt doen voor meer volgers, meer engagement en meer succes op Instagram!

22 thoughts on “15 tips om je eerste 1000 volgers te krijgen op Instagram

 1. Wauw, wat ben je veel gegroeid op Instagram! Wat een fijne tips allemaal! Mijn Instagram-account is na een half jaar nog niet echt groot, dus ik denk dat ik hier wel iets mee kan :)

 2. Ik ben je meteen gaan volgen Tarinda (hoe kan het dat ik jou nog niet had gevolgd?). Mijn instagram is Healthyfoodlove (https://www.instagram.com/healthyfoodlove.nl/), soms wel lastig trouwens om te kijken waar mijn volgers echt vandaan komen, soms krijg ik er ineens 50 op een dag bij en soms verlies ik er zo weer een stuk of 5 op een dag. Zou die volg/ontvolg trend ook nog eens stoppen, dat is toch zo irritant?

  1. Jaaa ik volg jou al! En dat heb ik ook ja; de ene dag groeit het als een gek en de dag erna is de helft weer weg. Heel irritant. Ben alleen bang dat het niet echt meer minder gaat worden. Zeker nu je (veel) geld kunt verdienen met Instagram doen mensen er alles aan om veel volgers te krijgen..

 3. Leuk en duidelijk artikel. Ik ben de laatste weken ook gegroeid op Instagram en dat is toch erg leuk! Ik ben alleen juist gegroeid toen ik van een zakelijk profiel naar een persoonlijk profiel ben gegaan.. Ik las een tijdje terug dat zakelijke profielen juist minder in feeds terecht komen (omdat Instagram graag gesponsorde foto’s wil).. En sinds ik ben terug geschakeld, groei ik een stuk sneller.

  De app Unum kende ik nog niet! Daar ga ik eens een beetje mee stoeien de komende dagen! :-) En met jouw andere tips natuurlijk! Hihi.

 4. Fijne tips Tarinda! Ik blijf ook hangen op een aantal volgers, al moet ik zeggen dat ik liever blijf hangen dan dat ik midden in een volg/ontvolg zit en steeds groei en krimp. Mijn interactie op foto’s is ook 50% (!!) gestegen sinds ik weer terug ben op een persoonlijk profiel. Zo las ik van de week ook dat Instagram het kennelijk afkeurt dat je je hashtags in de eerste comment plaatst en je daardoor soms ook naar achteren wordt gezet. Daar twijfel ik nu heel erg over, want 30 hashtags in mijn comments vind ik toch iets teveel van het goede. Lastig, lastig!

  1. Oh wow dat is veel. Hmm ga ik toch eens kijken wat het doet als ik weer naar een persoonlijk account ga. En dat van die hashtags had ik nog nooit gehoord. Zal dat binnenkort eens Googelen! Thanks voor je aanvullingen!

 5. Ik raad je aan de Instagram Shadowban even te googelen (Nortflix heeft daar een heel goede post over geschreven). Je raad namelijk een aantal dingen aan die je een Shadowban opleveren, waaronder comments in de eerste reactie en automatisch foto’s plaatsen. Je hebt dan ook een Shadowban, dat heb ik net gecheckt. Ik zou hier dus even achteraan gaan, dan groei je nog meer!
  Verder wel fijne tips, ik doe niet alles. Zo heb ik niet een strakke feed: ik vind dat echt niet te doen met reisfoto’s, want niet alle foto’s zijn mooie met hetzelfde filter en foto’s van verschillende bestemmingen passen ook gewoon niet bij elkaar, maar wil ik wel delen. Dat blijf ik lastig vinden :)

  1. Ja ik weet wat een Shadowban is en ik heb er ook al veel over gelezen. Ik raad daarom ook niet aan om automatisch foto’s te plaatsen, maar alleen om je feed in te plannen, zodat je alvast ziet hoe het eruit komt te zien. Comments in de eerste reactie schijnt niet altijd een shadowban op te leveren, dus vandaar dat ik die tip heb laten staan. En ik zag inderdaad een paar dagen terug al dat een aantal foto’s van mij een shadowban hebben. Helaas :( Aangezien ik geen automatische programma’s gebruik, denk ik dat het komt doordat ik vaak dezelfde hashtags gebruik, dus dat gaan we nu maar proberen op te lossen. Maar dankjewel dat je zo scherp bent, altijd goed om zulke aanvullingen te krijgen!

  2. Heb nog eens gegoogeld, maar ik lees inderdaad toch vaak dat hashtags in de eerste reactie een shadowban kunnen opleveren. Zal het zo aanpassen in m’n artikel. Nogmaals thanks dat je me erop wees!

   1. No problem, je schrijft altijd nuttige dingen, dus laten we dat vooral zo houden ;) Je hebt namelijk genoeg tips die wel fijn zijn. Ik vind die Shadowban echt zo stom, het slaat zo nergens op. Hopelijk hebben we die nu ondervangen :) Dat automatisch plaatsen had ik dan verkeerd begrepen, mooi dat er toch nog een optie is om wel in te plannen.

  1. Je kunt het inderdaad gebruiken om jezelf op de kaart te zetten en om te netwerken, maar je kunt het ook zeker zakelijk of voor je blog inzetten hoor. Er zijn genoeg bedrijven en ondernemers die Instagram succesvol voor marketing gebruiken.

 6. Mooie tips! Ik volg je nu. Ik ga er ook eens mee aan de slag. Korte filmpjes doen het tot nu toe erg goed heb ik gemerkt, maar er moet op mijn account nog veel gebeuren.. ;) Misschien wil je mij volgen… > likes_to_print
  Ook een mooi product om jou mooie foto’s in terug te zien overigens! Groet, Riccardo

 7. Wat een interessante goede tips. Je hebt een prachtige feed. Ik ben weer ene beetje aan het switchen met wat ik wil qua kleuren in mijn feed! Langzaam maar zeker krijgt het steeds meer vorm. Ik heb zeker nog een aantal tips die ik van je ga gebruiken, thanks daarvoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.