20 tips om meer verkeer naar je website te trekken

Wil je je blog of online bedrijf laten groeien? Gebruik dan deze handige tips om meer verkeer naar je website te trekken.

Als je je blog of online business wilt laten groeien, heb je niks aan alleen mooie voornemens; je hebt concrete en haalbare doelen nodig. En om die doelen ook daadwerkelijk te bereiken, heb je concrete taken nodig. Vandaag deel ik daarom 20 dingen die je kunt doen om je blog of bedrijf te laten groeien en meer verkeer naar je website te trekken.

1. ZORG VOOR EEN DOEL
De eerste en belangrijkste taak is om duidelijk te krijgen wat precies je doel is. Waarom wil je groeien? Wat wil je met je website bereiken? Wil je mensen entertainen, wil je ze iets leren of wil je ze iets verkopen? Zorg ervoor dat je een duidelijk doel hebt en dat alles wat je doet past bij dat doel.

2. GA VOOR KWALITEIT
Om ervoor te zorgen dat je website er aantrekkelijk en professioneel uit ziet, is het belangrijk dat je in de juiste zaken investeert. Zorg voor een strakke en overzichtelijke vormgeving, zoek een goede hosting en koop een mooi en professioneel thema.

Lees ook: De tools die ik gebruik om mijn online bedrijf te laten groeien.

3. WERK AAN JE UITSTRALING
Het is belangrijk dat de vormgeving van je blog past bij de inhoud. Daarnaast is het ook van belang dat mensen bij het bezoeken van je website meteen kunnen zien waar het over gaat. Zorg daarom voor een goede vormgeving, die overeenkomt met de boodschap die je wilt uitstralen.

Lees ook: 8 simpele tips om je website overzichtelijker te maken

4. STEL HAALBARE DOELEN
Wanneer je onrealistische doelen stelt, zul je snel gedemotiveerd raken. Houd jezelf gemotiveerd door realistische doelen te stellen en ze concreet te maken door te bedenken hoe je ze gaat halen.

5. UPDATE OUDE ARTIKELEN
Waarom alleen je nieuwe artikelen delen als je ook je oude artikelen opnieuw kunt delen en zo meer bezoekers naar je website kunt trekken? Update daarom je oude artikelen en promoot ze opnieuw op social media.

Lees ook: Waarom je nú je oude artikelen moet updaten

6. MAAK EEN PLANNING
Consistentie is ontzettend belangrijk als je succesvol wilt worden. Hierdoor weten je bezoekers namelijk precies waar ze aan toe zijn en wat ze van je kunnen verwachten. Daarnaast houdt ook Google van consistentie en krijgen actuele websites een betere ranking dan websites waar het al weken stil is. Maak daarom een realistische planning en houd je daar vervolgens ook echt aan.

Lees ook: 5 tips om consistent te bloggen

7. GEBRUIK PLANNERS
Door planners te gebruiken, zul je niet snel het overzicht verliezen, wat een hoop tijd en stress zal schelen. Gebruik daarom planners om je dagen, weken, artikelen of social media berichten in te plannen.

8. VERZIN ELKE DAG EEN NIEUW IDEE
Train je creatieve brein door elke dag met een nieuw idee te komen. Dat kan een idee voor een artikel zijn, maar bijvoorbeeld ook een hele nieuwe onderneming. Je hoeft niet alles ook meteen uit te voeren, maar door jezelf hierin uit te dagen, zul je steeds creatiever worden en zul je ook steeds meer gaan ontdekken wat je dromen en passies zijn.

9. WORD PRODUCTIEVER
Wanneer je veel werkt, betekent dat niet automatisch dat je ook productief werkt. Zoek daarom uit hoeveel tijd je kwijt bent aan je blog of online bedrijf, hoe je die tijd indeelt en hoe je dat eventueel slimmer en effectiever kunt aanpakken.

10. SCHRIJF BETERE ARTIKELEN
Niemand heeft zin om zich door lange lappen tekst te moeten worstelen. Zorg er daarom voor dat je artikelen makkelijk en snel te lezen zijn, door onder meer koppen, alinea’s en opsommingstekens te gebruiken.

Lees ook: 6 tips om je artikelen beter leesbaar te maken

11. BEDENK BETERE TITELS
Hoe beter je titels zijn, hoe meer mensen overgehaald worden om het artikel te lezen. Schrijf daarom titels die zó goed zijn, dat mensen niets anders willen dan meteen je artikel lezen. Vergeet ook niet om je titels SEO-vriendelijk te maken, zodat je artikel beter gevonden kan worden in Google.

Lees ook: 3 tips voor een onweerstaanbare blogtitel

12. FOCUS JE OP SOCIAL MEDIA
Tegenwoordig zit iedereen en z’n oma op social media. En als je doelgroep op social media zit, betekent dat dat ook jij op social media moet zitten. Kies daarom twee of drie kanalen waar je doelgroep te vinden is en promoot daar je artikelen en producten. Zorg ook voor voldoende persoonlijke updates, zodat het niet alleen een reclamezuil wordt.

Lees ook: 12 tips om je blog te laten groeien met social media

13. SLUIT JE AAN BIJ RELEVANTE FACEBOOKGROEPEN
Zoek uit in welke Facebookgroepen jouw doelgroep te vinden is en sluit je daarbij aan. Promoot jezelf vervolgens op een subtiele manier door waardevolle tips en adviezen te geven. Kijk ook goed naar de vragen die gesteld worden; zitten er misschien dingen tussen die jij kunt oplossen of waar jij mee aan de slag kunt gaan?

14. GA AAN DE SLAG MET PINTEREST
Pinterest heeft ervoor gezorgd dat ik van 5000 naar gemiddeld 20.000 bezoekers per maand ben gegaan. Verdiep je daarom in Pinterest en begin met het pinnen van je artikelen. In deze artikelen kun je ontdekken hoe je Pinterest succesvol kunt inzetten:
Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest
30 tips om je blog of bedrijf explosief te laten groeien met Pinterest

15. MAAK FREEBIES
Om meer mensen naar je website te trekken of om mensen te stimuleren zich aan te melden voor je email lijst, is het slim om freebies aan te bieden. Op Digitale Dromers kunnen mensen zich bijvoorbeeld inschrijven voor een gratis cursus over Pinterest, wat me al heel wat extra bezoekers en inschrijvingen voor mijn email lijst hebben opgeleverd.

16. WEES BETROKKEN
Door te reageren op de berichten en reacties die je krijgt, voelen je bezoekers zich gehoord en zullen ze sneller een connectie met je voelen. En hoe meer ze zich met je verbonden voelen, hoe vaker ze je artikelen zullen lezen en hoe sneller ze je producten zullen kopen.

Lees ook: 7 simpele tips om de engagement op je blog te verhogen

17. GA AAN DE SLAG MET SEO
Maak je website beter vindbaar in Google door je SEO te verbeteren. Je kunt dit onder meer doen door relevante zoekwoorden in je artikelen te verwerken, goede URL’s te schrijven en je afbeeldingen te optimaliseren voor zoekmachines.

Lees ook: 8 SEO tips voor beginnende bloggers

18. GA SAMENWERKEN
Om jezelf, je blog of je expertise in the picture te zetten, kan het slim zijn om regelmatig met andere creatievelingen samen te werken. Wanneer je samen een fantastisch resultaat neerzet, zal dat je gegarandeerd nieuwe bezoekers opleveren.

19. MAAK EEN MEDIA KIT
Met een media kit kun je bedrijven alle informatie en statistieken geven die ze nodig hebben voor een eventuele samenwerking én kun je laten zien wat je te bieden hebt en hoe professioneel je blog is.

20. VERBETER JE FOTOGRAFIE SKILLS
Zorg ervoor dat je website en social media kanalen er professioneel en aantrekkelijk uitzien door alleen kwalitatief goede foto’s te gebruiken. Leer daarom hoe je betere foto’s kunt maken of gebruik goede stockfoto’s.

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

24 thoughts on “20 tips om meer verkeer naar je website te trekken

 1. Wat een fijne tips allemaal! Mijn grootste doel is om beter te worden in foodfotografie, het liefst wil ik daar dit jaar een cursus voor volgen. Naast dat het mij ontzettend leuk lijkt, heeft het ook invloed op de kwaliteit van mijn website.

 2. Laat ik punt 16 maar gelijk opvolgen :P

  Mijn doel voor dit jaar is mezelf verdiepen in fotografie! Ik maak nu veel gebruik van stockfoto’s, maar vind eigen foto’s maken veel leuker.

  Fijne tips verder, vind het altijd fijn dat je veel verschillende tips geeft, in plaats van het ‘standaard’ lijstje van 5. :)

 3. Wat een goede tips allemaal! Echt een handig lijstje met punten om dit jaar aan te werken! Ik wil me dit jaar vooral meer verdiepen in SEO en ook een betere planning voor artikelen maken. Bij mij is het nog weleens wat last minute ;)

 4. Heerlijk, wat een hoop tips! Daar kan ik weer even mee vooruit ;). Gelukkig voer ik ook al een hoop tips uit. Je blogs zijn altijd een genot om te lezen!

 5. Hoi hoi,

  Fijne tips! Wil je misschien een keer op je blog of per mail uitleggen hoe je precies een eigen website kan hosten en hoe je dat aanpakt. Er worden zoveel hostingpakketten aangeboden, maar is dat naast een URL alles wat je nodig hebt?

  Liefs,
  Nadeche

  1. Hi Nadeche! Je hebt inderdaad alleen een domeinnaam en een hostingpakket nodig (en eventueel een betaalde lay-out, maar die kan je ook gratis downloaden). Je kunt je domeinnaam en pakket bij dezelfde hosting aanschaffen en nadat je dat hebt gedaan, ontvang je je inloggegevens en kun je de applicatie WordPress downloaden. Ik dit artikel leg ik het wat uitgebreider uit: https://www.digitaledromers.nl/blog-beginnen2/ Is het zo duidelijk of heb je meer vragen? Liefs Tarinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.