8 tips om meer verkeer naar je website te trekken

Wil je je blog of online bedrijf laten groeien? Gebruik dan deze handige tips om meer verkeer naar je website te trekken.

Schrijf je fantastische artikelen, maar is er niemand die ze leest? Blog je al jaren, maar stijgen je bezoekersaantallen maar niet? Ik weet hoe frustrerend het is als je veel tijd en energie in je online business steekt, maar het vervolgens niet terugziet in je cijfers; zo begon het bij mij namelijk ook. Inmiddels is dat gelukkig anders en trek ik tienduizenden bezoekers per maand naar mijn website. In dit artikel wil ik de beste tips met je delen om je online bedrijf te laten groeien en meer verkeer naar je website te trekken.

Lees ook: Hoe ik een fulltime blogger werd en jij het ook kan worden

1. SCHRIJF WAARDEVOLLE ARTIKELEN
De beste manier om mensen naar je website te trekken, is door waardevolle en behulpzame artikelen te schrijven die een duidelijke focus hebben en die gericht zijn op je doelgroep – het moet hen verder helpen, inspireren of motiveren. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat je ontdekt wat de grootste problemen van je doelgroep zijn en dat je vervolgens artikelen schrijft waarin je die problemen oplost.

Wil je doelgroep graag afvallen maar weten ze niet hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen? Schrijf dan bijvoorbeeld artikelen waarin je laat zien hoe jij dat hebt aangepakt, welke voedingsmiddelen voor een verzadigd gevoel zorgen of wat bepaalde onderzoeken zeggen over afvallen. Geef ze de oplossing die ze zoeken.

Lees ook: Bloggen voor beginners: 12 tips om betere artikelen te schrijven

2. WEES CONSISTENT
Consistentie is ontzettend belangrijk als je succesvol wilt worden. Wanneer je consistent bent zorg je ervoor dat je bezoekers precies weten wat ze van je kunnen verwachten en voorkom je dat mensen je gaan vergeten. Daarnaast houdt ook Google van consistentie en krijgen actuele en actieve websites een betere ranking dan websites waar al weken of maanden niets op gepubliceerd is. 

3. PROMOOT JE ARTIKELEN OP SOCIAL MEDIA
Een grote fout die veel bloggers maken, is denken dat de bezoekers vanzelf komen. Laat ik je maar meteen uit die droom helpen: dat doen ze niet. Mensen komen niet zomaar naar je website; je moet ze naar je website trékken. Het is daarom belangrijk dat je na het publiceren van je artikelen niet achterover gaat leunen, maar dat je ze actief promoot op social media. 

Een aantal zaken om rekening mee te houden:
• Het inzetten en bijhouden van social media kost veel tijd. Maak daarom niet de fout om op alle kanalen aanwezig te zijn, maar focus je op de kanalen die jou daadwerkelijk wat kunnen opleveren. 
• Zie je kanalen niet alleen als reclamezuil, maar gebruik het ook om wat van jezelf te laten zien, om je klanten beter te leren kennen en om waardevolle kennis te delen.
• Wees consistent. Net als bij het bloggen is het belangrijk dat je regelmatig wat van je laat horen. Wanneer je dat niet doet, zullen mensen je op den duur gaan vergeten.

TIP!
 Zelf heb ik mijn online bedrijf keihard kunnen laten groeien door het slim inzetten van Pinterest. Door Pinterest ben ik binnen drie maanden van 5.000 naar 20.000 bezoekers per maand gegaan en verdien ik veel meer, terwijl ik minder werk. Wanneer je hier meer over wilt lezen en wilt ontdekken hoe ik dit voor elkaar heb gekregen, raad ik je mijn ebook Groeien met Pinterest aan. Je kunt je ook eerst aanmelden voor mijn gratis e-mailcursus Meer bezoekers met Pinterest.

Lees ook: 12 tips om je online bedrijf te laten groeien met social media

4. WERK AAN JE SEO
Met SEO worden de strategieën en technieken bedoeld die gebruikt worden om je ranking in Google te verbeteren. Simpel gezegd is SEO dus het toepassen van bepaalde tactieken om ervoor te zorgen dat Google jouw artikel als beter ziet dan de rest, waardoor je hoger in de zoekresultaten komt en waardoor je een constante stroom van gratis verkeer naar je website zult trekken.

De beste manier om je SEO te verbeteren is door relevante en kwalitatief goede artikelen te schrijven. Google wil bezoekers namelijk de best mogelijke content voorschotelen en dat betekent dat relevante en kwalitatief goede artikelen altijd hoog in de zoekresultaten verschijnen.

Daarnaast kun je je SEO ook verbeteren door:
• Relevante zoekwoorden in je artikelen en titels te gebruiken.
• Ervoor te zorgen dat andere websites naar jouw website gaan linken.
• Je afbeeldingen te optimaliseren door ze een relevante titel te geven en zoekwoorden in de alt tag te verwerken.
• Naar eerder geschreven artikelen te linken.

Lees ook: SEO voor beginners: zo kom jij hoger in Google

5. BEGIN MET E-MAILMARKETING
E-mailmarketing is misschien niet zo sexy als social media; het is wel ontzettend effectief en waardevol. De mensen op je lijst hebben er namelijk bewust voor gekozen om zich in te schrijven, wat betekent dat deze mensen daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen en te bieden hebt. Daarnaast is je bereik met e-mailmarketing veel groter dan op social media en hebben e-mails ook een veel langere levensduur dan social media updates.

Een aantal dingen om te onthouden als je aan de slag gaat met e-mailmarketing:
• Maak het mensen zo makkelijk mogelijk om zich in te schrijven.
• De meeste mensen schrijven zich niet zomaar in. Zorg daarom voor een freebie aanbiedt – zoals een planner, ebook of cursus – die mensen gratis krijgen in ruil voor hun e-mailadres.
• Natuurlijk gaat het niet om het simpelweg verzamelen van e-mailadressen; gebruik je lijst om promoties, updates, artikelen of nieuwe producten te delen. Zorg ervoor dat je e-mails waardevol zijn, zodat mensen zich niet meteen na de eerste beste mail weer uitschrijven.

Lees ook: E-mailmarketing voor beginners: zo begin je een e-maillijst

6. SCHRIJF AANTREKKELIJKE TITELS
Een goede en aantrekkelijke titel is onmisbaar; uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat mensen maar op twee van de tien artikelen klikken die ze voorbij zien komen. Als je wilt dat jouw blogposts ook daadwerkelijk gelezen worden, moet je er dus voor zorgen dat je titels zó goed zijn dat ze altijd bij die 20 procent horen waar wel op wordt geklikt.

Lees ook: 3 tips om pakkende titels te schrijven

7. BLIJF OOK JE OUDE ARTIKELEN PROMOTEN
Het is zonde om je artikelen alleen op social media te delen op de dag dat ze gepubliceerd zijn; door ze vaker te delen, kun je namelijk veel meer bezoekers naar je website trekken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de artikelen nog steeds relevant en up to date zijn, dus lees ze voor het delen eerst nog eens na en update ze waar nodig.

Lees ook: Waarom ik elk jaar mijn oude artikelen update

8. ZOEK UIT WAT WEL EN NIET WERKT
Bekijk in Google Analytics via welke kanalen mensen op je website terecht komen. Als daaruit blijkt dat Facebook je eigenlijk niet zoveel oplevert, terwijl Pinterest juist voor veel bezoekers zorgt, is het natuurlijk zonde om voornamelijk tijd in Facebook te steken. En als je ziet dat vooral Google je veel verkeer oplevert, kun je misschien beter wat meer aan je SEO werken in plaats van aan je social media kanalen.

Lees ook: Google Analytics voor beginners: dit kun je leren van je statistieken

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

24 thoughts on “8 tips om meer verkeer naar je website te trekken

 1. Wat een fijne tips allemaal! Mijn grootste doel is om beter te worden in foodfotografie, het liefst wil ik daar dit jaar een cursus voor volgen. Naast dat het mij ontzettend leuk lijkt, heeft het ook invloed op de kwaliteit van mijn website.

 2. Laat ik punt 16 maar gelijk opvolgen :P

  Mijn doel voor dit jaar is mezelf verdiepen in fotografie! Ik maak nu veel gebruik van stockfoto’s, maar vind eigen foto’s maken veel leuker.

  Fijne tips verder, vind het altijd fijn dat je veel verschillende tips geeft, in plaats van het ‘standaard’ lijstje van 5. :)

 3. Wat een goede tips allemaal! Echt een handig lijstje met punten om dit jaar aan te werken! Ik wil me dit jaar vooral meer verdiepen in SEO en ook een betere planning voor artikelen maken. Bij mij is het nog weleens wat last minute ;)

 4. Heerlijk, wat een hoop tips! Daar kan ik weer even mee vooruit ;). Gelukkig voer ik ook al een hoop tips uit. Je blogs zijn altijd een genot om te lezen!

 5. Hoi hoi,

  Fijne tips! Wil je misschien een keer op je blog of per mail uitleggen hoe je precies een eigen website kan hosten en hoe je dat aanpakt. Er worden zoveel hostingpakketten aangeboden, maar is dat naast een URL alles wat je nodig hebt?

  Liefs,
  Nadeche

  1. Hi Nadeche! Je hebt inderdaad alleen een domeinnaam en een hostingpakket nodig (en eventueel een betaalde lay-out, maar die kan je ook gratis downloaden). Je kunt je domeinnaam en pakket bij dezelfde hosting aanschaffen en nadat je dat hebt gedaan, ontvang je je inloggegevens en kun je de applicatie WordPress downloaden. Ik dit artikel leg ik het wat uitgebreider uit: https://www.digitaledromers.nl/blog-beginnen2/ Is het zo duidelijk of heb je meer vragen? Liefs Tarinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.