15 gratis manieren om je blogposts te promoten

Om je blog of bedrijf te kunnen laten groeien, is het belangrijk dat je artikelen goed gelezen worden. Gebruik daarom deze 15 handige en gratis manieren om je blogposts te promoten.

Om je blog of bedrijf te kunnen laten groeien, is het belangrijk dat je artikelen goed gelezen worden. Gebruik daarom deze 15 handige en gratis manieren om je blogposts te promoten.
Om je blog of bedrijf te kunnen laten groeien, is het belangrijk dat je artikelen goed gelezen worden. Gebruik daarom deze 15 handige en gratis manieren om je blogposts te promoten.

Om van je blog of online bedrijf een succes te kunnen maken, is alleen het schrijven van een aantal artikelen niet genoeg; je moet ervoor zorgen dat je artikelen ook daadwerkelijk gelezen worden, zodat mensen kunnen zien wat je te bieden hebt. Gebruik daarom deze 15 handige tips om je blogposts te promoten.

DEEL OP SOCIAL MEDIA
Social media zijn tegenwoordig onmisbaar. Naast dat je het kunt inzetten om jezelf in de markt te zetten en met je doelgroep in contact te komen, kun je het natuurlijk ook gebruiken om je artikelen onder de aandacht te brengen.

Twitter – Stuur regelmatig, het liefst elke dag, een aantal tweets de wereld in waarin je naar nieuwe en oude artikelen verwijst. Drop niet alleen linkjes, maar zet er een aantrekkelijke tekst bij, zodat je volgers echt geprikkeld worden om op de link te klikken.

Facebook – Maak een Facebookpagina aan en promoot daar je artikelen. Je kunt het beste een afbeelding bijvoegen, omdat updates met afbeeldingen vaker in de feed weergegeven worden. Extra tip: promoot ook je oude artikelen regelmatig op Facebook. Zolang je niet te vaak dezelfde artikelen deelt, kan dat je een hoop extra websitebezoeken opleveren.

Lees ook: 8 tips voor een succesvolle Facebookpagina

Instagram – Je kunt in Instagram posts helaas geen links verwerken, maar alsnog kun je ook op Instagram je artikelen promoten. Deel bijvoorbeeld een foto die past bij je artikel, laat in de caption weten dat er een nieuwe blogpost online staat en zet de link van het artikel in je bio.

Google+ – Het schijnt dat artikelen die op Google+ worden gedeeld een voorrangspositie van Google krijgen en dus hoger in de zoekresultaten verschijnen. Ik heb daarom een business account aangemaakt en heb ingesteld dat al mijn nieuwe blogposts automatisch op die pagina gedeeld worden. Dit doe ik via dlvr.it.

Pinterest – Pinterest levert mij verreweg het meeste verkeer op en ik geloof met heel mijn hart dat het ook voor jouw ontzettend goed kan werken – zolang je het maar op de juiste manier inzet. Je kunt je artikelen op Pinterest promoten door voor elk artikel een verticale afbeelding te maken en die vervolgens naar Pinterest te pinnen.

Lees ook: 30 tips om je blog of bedrijf explosief te laten groeien met Pinterest

Bloglovin’ – Meld je aan voor Bloglovin’ en zet een volgicoontje op je website of onder je artikelen. Hoe meer volgers je hebt, hoe meer mensen je updates zullen zien.

GEBRUIK JE NETWERK
Je kunt het werk natuurlijk alleen doen, maar je kunt ook je netwerk inzetten om je artikelen te delen.

Vraag anderen om je artikelen te delen – Wanneer je goed contact hebt met een aantal andere bloggers of ondernemers en wanneer jullie dezelfde doelgroep hebben, zou je kunnen vragen of ze ervoor openstaan om regelmatig elkaars berichten te delen.

Stuur een email – Wanneer je een email lijst hebt, kun je ook een mail sturen waarin je je nieuwe artikel promoot of naar een oud artikel verwijst. Wanneer je regelmatig nieuwsbrieven verzendt, zou je het ook in je nieuwsbrief kunnen verwerken.

WERK AAN JE SEO
Hoe beter je SEO is, hoe hoger je in de zoekresultaten van Google zult verschijnen en hoe vaker je artikelen gevonden en gelezen zullen worden.

Gebruik de Google Zoekwoordplanner – Met de Google Zoekwoordplanner kun je ontdekken wat de beste zoekwoorden voor een bepaald onderwerp zijn. In het artikel De gratis SEO tool die elke blogger zou moeten gebruiken kun je meer lezen over hoe je deze tool slim kunt inzetten.

Bekijk je statistieken – Ga in Google Analytics naar Acquisitie > Search Console > Zoekopdrachten. Hier kun je zien via welke zoekopdrachten en zoekwoorden mensen op jouw website terecht zijn gekomen. Gebruik die kennis vervolgens bij het schrijven van je volgende artikelen.

Lees ook: Google Analytics voor beginners

Link naar eerder geschreven blogposts – Door in nieuwe artikelen naar oude artikelen te verwijzen, wordt je artikel waardevoller voor Google én voor je bezoekers.

Optimaliseer je afbeeldingen – Dit kun je onder meer doen door relevante namen aan je afbeeldingen te geven – dus meerinstagramvolgers.jpg in plaats van 137421.jpg – en zoekwoorden in de alt tag te zetten.

Lees ook: 8 SEO tips voor beginnende bloggers

Gastbloggen – Door een gastblog voor een andere website te schrijven, kun je je blog promoten bij een nieuw publiek én zorg je ervoor dat er naar je website gelinkt wordt – en dat is dan weer goed voor je SEO. Win-win!

SCHRIJF ARTIKELEN DIE MENSEN GRAAG WILLEN DELEN
Je kunt natuurlijk zelf je werk promoten, maar het is natuurlijk veel beter als anderen dat voor je doen. Zorg er daarom voor dat je artikelen zó goed en waardevol zijn dat je lezers ze meteen met hun netwerk willen delen.

Geef iets weg – Of het nou een wallpaper, een kalender of een planner is; mensen houden van gratis. Door gratis dingen weg te geven in je artikelen, vergroot je de kans dat je bezoekers het artikel delen met mensen die de freebie ook wel kunnen gebruiken.

Schrijf artikelen die een probleem oplossen – Als jij een artikel schrijft dat een veelvoorkomend probleem oplost – “Zo lukt het je wél om 5 kilo af te vallen” – ben je waardevol voor je doelgroep en is de kans groot dat ze het artikel delen met vrienden die tegen hetzelfde probleem aan lopen.

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

7 thoughts on “15 gratis manieren om je blogposts te promoten

  1. Fijne tips! Ik moet inderdaad meer doen met Pinterest, dat is echt iets wat ik vergeet haha. Verder ben ik heel benieuwd naar wat voor zoekopdrachten ik heb :)

  2. Downloads in he artikelen heb ik niet eerder aan gedacht maar zijn wel iets extra’s voor je lezers. Super leuk maar waar vind ik zoiets en hoe pas je dit toe in een artikel van WordPress? Groetjes!!

    1. Als je een artikel hebt geschreven waar je een leuke download bij kunt maken – bijvoorbeeld een dagplanner bij een artikel over productiviteit – kun je die download onder het artikel zetten, zodat je lezers die meteen kunnen downloaden. Je kan daar plugins voor gebruiken, maar je kunt ook gewoon via de mediabibliotheek PDF bestanden toevoegen in WordPress!

  3. Handige tips weer! Ik zit alleen altijd een beetje te zoeken naar de zoekwoordenplanner van Google. Ik kom er nooit! Ik krijg alleen het scherm dat ik een campagne kan instellen maar dat wil ik nog helemaal niet. Ken jij dit probleem? En heb je tips? Of andere websites waar ik dit kan checken? Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.