De strategie die ik gebruik om mijn ebook (passief!) te verkopen

Wanneer je een ebook of ander digitaal product wilt verkopen, is een goede strategie onmisbaar. In dit artikel vertel ik welke strategie ik heb gebruikt om mijn ebook succesvol én passief te verkopen en deel ik een aantal handige tips voor de verkoop van jouw ebook.

Wanneer je een ebook of ander digitaal product wilt verkopen, is een goede strategie onmisbaar. In dit artikel vertel ik welke strategie ik heb gebruikt om mijn ebook succesvol én passief te verkopen en deel ik een aantal handige tips voor de verkoop van jouw ebook.
Wanneer je een ebook of ander digitaal product wilt verkopen, is een goede strategie onmisbaar. In dit artikel vertel ik welke strategie ik heb gebruikt om mijn ebook succesvol én passief te verkopen en deel ik een aantal handige tips voor de verkoop van jouw ebook.

In maart 2018 lanceerde ik mijn eerste digitale product, mijn ebook Groeien met Pinterest. En nu – maanden later – verkoop ik er nog steeds tientallen per maand, zonder dat ik er nog maar een beetje tijd of energie in hoef te steken. In dit artikel leg ik precies uit hoe ik dat doe en welke stappen ik heb gezet voor, tijdens en na de lancering.

Lees ook: Zo maak en verkoop je je eerste digitale product

Wanneer je een ebook of een ander digitaal product succesvol wilt verkopen en wanneer je dat zo passief mogelijk wilt doen – wat betekent dat je er geen tot weinig tijd in hoeft te steken – zijn er vier stappen die je moet zetten.
1. Je moet het creëren
2. Je moet het promoten
3. Je moet het lanceren
4. Je moet de verkopen automatiseren

Om dit proces wat praktischer en duidelijker te maken, zal ik hieronder uitleggen hoe ik dit heb aangepakt met mijn ebook Groeien met Pinterest en hoe ik mijn verkopen volledig heb kunnen automatiseren.

Stap 1. Ik heb mijn ebook Groeien met Pinterest geschreven en vormgegeven.

Stap 2. Ik heb een gratis, geautomatiseerde e-mailcursus gemaakt over hoe je via Pinterest meer bezoekers naar je website kunt trekken.

Stap 3. Ik heb een sales page gemaakt voor mijn ebook.

Lees ook: Wat zijn sales pages en waarom zijn ze onmisbaar in je online bedrijf?

Stap 4. Ik had een datum bepaald waarop de gratis cursus zou beginnen en ik had een opt-in pagina gemaakt waar mensen zich konden inschrijven.

Stap 5. Ik heb de cursus gepromoot.

Stap 6. Op de vastgezette datum begon de cursus en 5 dagen lang stuurde ik elke dag een e-mail naar de mensen die zich hadden ingeschreven.

Lees ook: E-mailmarketing voor beginners: zo begin je een e-maillijst

Stap 7. In de laatste e-mail verwees ik naar de sales page van mijn nieuwe ebook. Ik vertelde over de waanzinnige resultaten die ik zelf heb behaald met Pinterest en dat ik in het ebook precies uitleg hoe ik dat voor elkaar heb gekregen en hoe zij dat ook voor elkaar kunnen krijgen.

Stap 8. In de dagen erna stuurde ik nog wat e-mails met meer informatie over het ebook.

Stap 9. Ook na de lancering wilde ik het product blijven verkopen, dus ik maakte een aantal opt-in formulieren voor de gratis cursus en zette die op verschillende plekken op mijn website en in de artikelen over Pinterest.

Stap 10. Ik gebruik Pinterest om mensen naar mijn website en naar mijn artikelen te trekken en stimuleer ze om zich in te schrijven voor de gratis e-mailcursus.

Stap 11. Elke dag zijn er mensen die zich inschrijven voor de cursus, die ze vervolgens automatisch in hun inbox krijgen.

Stap 12. Na de gratis e-mailcursus ontvangen ze ook automatisch alle e-mails met informatie over mijn ebook, waarin ik ze doorverwijs naar mijn sales page.

Stap 13. Een deel van de mensen koopt het ebook en ontvangt het vervolgens automatisch in hun inbox.

Stap 14. Aan het begin van elke maand krijg ik automatisch de inkomsten van de verkopen op mijn rekening gestort.

Verkoop jij digitale producten? Hoe pak jij het aan?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.