Hoe ik een fulltime blogger werd en jij het ook kan worden

Veel mensen dromen ervan om fulltime blogger te worden. In dit artikel vertel ik je precies hoe ik fulltime blogger werd en deel ik 7 tips die je zullen helpen om ook van je blog je werk te kunnen maken.

Jaren geleden droomde ik al van een leven waarbij ik, met mijn laptop onder mijn arm, de wereld over kon reizen en kon werken waar en wanneer ik wilde. Heel lang bleef dat bij een droom – simpelweg omdat ik niet geloofde dat het echt kon. Dat ík dat echt kon.

Maar hoe meer verhalen ik las over bloggers die van hun blog hun fulltime baan hadden kunnen maken, hoe meer ik besefte dat het voor mij ook mogelijk moest zijn. Vanaf toen besloot ik om er volledig voor te gaan. Sterker nog, ik verzekerde mezelf ervan dat het me ging lukken. Want waar een wil is, is een weg – daar geloof ik heilig in.

Ik begon nog meer te lezen en leren over bloggen, verbeterde vervolgens mijn artikelen, zocht naar manieren om meer bezoekers naar mijn website te trekken, verdiepte me in de verschillende mogelijkheden om geld te verdienen, begon mijn eerste ebook te schrijven en breidde vervolgens beetje bij beetje mijn shop uit.

Binnen een jaar trok ik tienduizenden mensen per maand naar mijn website, had ik meerdere succesvolle digitale producten gemaakt en verdiende ik elke maand steeds een beetje meer met affiliate marketing. Inmiddels verdien ik een fulltime inkomen met mijn blog en in dit artikel wil ik de 5 stappen delen die mij hebben geholpen om dit voor elkaar te krijgen en die ook jou kunnen helpen om een fulltime blogger te worden.

Lees ook: Zo zet je in 10 stappen een succesvol online bedrijf neer

1. IK KOOS EEN DUIDELIJKE DOELGROEP
Toen ik met Digitale Dromers begon, schreef ik voornamelijk artikelen over bloggen en social media. Over een doelgroep had ik nog nooit nagedacht; ik schreef gewoon voor iedereen die het wilde lezen. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat dat niet echt een succesformule was. Wanneer je iedereen probeert aan te spreken, zul je uiteindelijk namelijk niemand aanspreken. En wanneer mensen zich niet door je aangesproken voelen, zullen ze ook nooit wat van je kopen omdat ze dan niet het gevoel hebben dat jouw producten voor hen bedoeld zijn.

Toen ik dat eenmaal doorhad, koos ik een specifieke doelgroep met een specifiek probleem dat ik voor hen kon oplossen. Elk artikel dat ik schreef, elke e-mail die ik verstuurde, elk social media bericht dat ik postte en elk product dat ik maakte, maakte ik vervolgens met die doelgroep in gedachten. Op deze manier trok ik mensen naar mijn website die daadwerkelijk geïnteresseerd waren in wat ik te bieden had en omdat ze zich door me aangesproken voelden, waren ze ook bereid om in mijn producten te investeren.

2. IK SCHREEF BETERE ARTIKELEN
Ik schreef in het begin altijd alleen maar artikelen om meer mensen naar mijn website te trekken, want ik dacht: hoe meer bezoekers, hoe meer inkomsten. Al mijn artikelen gingen wel over bloggen of social media, maar verder zat er totaal geen idee of plan achter. Dat zorgde ervoor dat ik op een gegeven moment tienduizenden bezoekers per maand naar mijn website trok, maar 99 procent daarvan kocht nooit een product.

Dat veranderde toen ik mijn artikelen ging zien als een middel om de problemen van mijn doelgroep op te lossen en als een middel om mezelf als expert neer te zetten. Hoe meer problemen ik voor mijn doelgroep oploste en hoe meer ik in mijn artikelen liet zien hoeveel kennis ik had, hoe meer mijn doelgroep van me wilde leren en hoe vaker ze mijn producten kochten.

Lees ook: Bloggen voor beginners: 12 tips om betere artikelen te schrijven

3. IK GING ME FOCUSSEN OP DIGITALE PRODUCTEN
Toen ik begon met bloggen, was ik alleen maar gefocust op samenwerkingen, puur omdat dat de enige manier was die ik kende om geld te verdienen online. Al snel bleek dat ik hier niet echt een goede niche voor had gekozen en aangezien ik het ook vooral een hoop gedoe vond, ging ik aan de slag met advertenties en affiliate marketing. Advertenties leverde me nauwelijks wat op en met affiliate marketing verdiende ik wel aardig wat geld, maar niet genoeg om van rond te kunnen komen.

En omdat ik dat wel wilde, besloot ik aan de slag te gaan met digitale producten, aangezien ik bij veel Amerikaanse bloggers had gezien hoeveel geld ze daarmee verdienden. Ik lanceerde vervolgens in maart 2018 mijn eerste ebook en binnen twee maanden verdiende ik al meer dan ik het jaar daarvoor in totaal had verdiend met samenwerkingen, advertenties en affiliate marketing. Wanneer je van je blog een fulltime baan wilt maken, raad ik dus echt aan om met digitale producten aan de slag te gaan!

Lees ook: 14 tips om je eerste digitale product te maken & verkopen

4. IK MAAKTE HET OPBOUWEN VAN MIJN E-MAILLIJST MIJN PRIORITEIT
Wanneer je een fulltime inkomen uit je blog wilt halen, moet het opbouwen van een e-maillijst echt je prioriteit zijn. Je kunt tienduizenden mensen per maand naar je website trekken, maar dat betekent niet automatisch dat je dat ook terug ziet in je inkomen; de meeste mensen zullen namelijk niet meteen wat van je kopen als ze op je website belanden. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat mensen je blijven onthouden en dat je een systeem opzet waarmee je mensen kunt opwarmen voor je producten. En de beste manier om dat te doen, is aan de slag gaan met e-mailmarketing.

Daarnaast moet er een bepaalde mate van vertrouwen bij je doelgroep zijn voordat ze bereid zijn om iets van je te kopen en dat vertrouwen is er niet meteen nadat ze drie artikelen of social media posts van je hebben gelezen. Je moet dat vertrouwen creëren. En de beste manier om dat voor elkaar te krijgen, is door waardevolle en informatieve e-mails te sturen die je doelgroep helpen bij het oplossen van hun probleem en die ervoor zorgen dat ze jou als expert gaan zien.

Ik begon met een gratis account op Mailchimp, maar als je echt succesvol wilt zijn en geld wilt verdienen met je e-maillijst raad ik je aan om in ConvertKit te investeren. Dit is verreweg het beste e-mail programma dat er is en het bedrag dat ik ervoor betaal stelt echt niets voor vergeleken met hoeveel ik ermee verdien. Probeer ConvertKit gratis en krijg 100 subscribers cadeau!

Lees ook: E-mailmarketing voor beginners: zo begin je een e-maillijst

5. IK GING MEER INVESTEREN
Ik heb het altijd moeilijk gevonden om geld aan mezelf uit te geven. En daarom heb ik mijn eerste twee jaar als blogger alleen in het absolute noodzakelijke geïnvesteerd. Ik betaalde voor mijn webhoster, kocht een dommeinnaam en schafte een premium thema aan – that’s it.

Toen ik besloot dat ik van mijn blog mijn werk wilde maken, probeerde ik zolang mogelijk op deze manier door te gaan en ervoor te zorgen dat ik niet te veel kosten zou maken. Dat lukte me prima, maar met mijn blog ging het alles behalve prima. Omdat ik niet wilde investeren, was ik namelijk veel tijd kwijt aan dingen die weinig opleverde en had ik weinig tijd voor de zaken die wel belangrijk waren. Daarnaast investeerde ik ook niet in mezelf, waardoor ik op een bepaald niveau bleef hangen en het me maar niet lukte om echt door te pakken.

En dus besloot ik op een gegeven moment dat het klaar was. Als ik een serieuze business wilde, moest ik het ook serieus gaan aanpakken:
• Ik opende een zakelijke rekening bij Knab. Krijg het eerste jaar 50% korting!
• Ik meldde me aan bij Moneybird. Probeer 4 maanden gratis!
• Ik kocht een uitgebreid plan bij Adobe.
• Ik maakte een account aan bij de Pinterest scheduler Tailwind. Probeer nu 1 maand gratis!
• Ik ruilde mijn gratis account bij Mailchimp in voor een betaald account bij ConvertKit. Probeer nu gratis!
• Ik investeerde in diverse ebooks en cursussen

Ineens had ik veel meer tijd om te werken aan de dingen die er echt toedoen én had ik een hoop waardevolle kennis over zaken waar ik eerst niet echt verder mee kwam. Met als resultaat dat mijn inkomsten echt omhoog schóten.

Investeringen zijn gewoon nodig – om je tijd effectief te kunnen besteden, om jezelf op een bepaald vlak te verbeteren en om je website beter te maken. Ik raad daarom echt aan om vanaf het begin in jezelf en je bedrijf te investeren. Hoe meer kennis je hebt en hoe sneller je je kunt focussen op de zaken die je direct inkomsten gaan opleveren, hoe sneller je van je blog je werk kunt maken.

Lees ook: Alle websites en programma’s die ik gebruik voor mijn blog

Zou jij fulltime willen bloggen? Waarom wel of niet?

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.