5 tips om meer repins te krijgen op Pinterest

Wil je je Pinterest account laten groeien of wil je via Pinterest meer verkeer naar je blog trekken? Gebruik dan deze 5 tips voor meer repins.

Wanneer je via Pinterest meer mensen naar je website wilt trekken, is het belangrijk dat je pins door anderen gerepind worden. Dit is namelijk een bevestiging voor Pinterest dat je pins waardevol zijn, waardoor je beloond wordt met een betere positie in de feed. Daarnaast zorgen repins ervoor dat meer mensen met je producten of artikelen in aanraking komen. Hier zijn 5 handige tips om meer repins te krijgen op Pinterest.

1. KIES VOOR EEN ZAKELIJK ACCOUNT
Als je serieus aan de slag wilt gaan met Pinterest en het wilt inzetten om je blog of bedrijf te promoten, heb je een zakelijk account nodig. Het grootste voordeel van een zakelijk account is dat je de statistieken van je account kunt bekijken. Met deze statistieken kun je onder meer ontdekken welke pins het best presteren en die informatie kun je vervolgens weer gebruiken om je strategie te verbeteren. En hoe beter jouw strategie is en hoe beter jouw pins zijn, hoe meer mensen je pins zullen repinnen.

Om van een persoonlijk naar een zakelijk account te switchen, moet je eerst inloggen op Pinterest. Vervolgens moet je naar de pagina Pinterest voor bedrijven gaan en op Lid worden als bedrijf klikken. Je wordt nu doorgestuurd naar je account en krijgt een pop-up melding waarin je je account kunt omzetten.

5 tips voor meer repins op Pinterest

2. STEL RICH PINS IN
Wanneer je een zakelijk account hebt, kun je je website verifiëren en wanneer je je website hebt geverifieerd, kun je Rich Pins (uitgebreide pins) instellen. Vroeger zag je bij Rich Pins extra informatie in de feed, zoals de titel, een stukje van de beschrijving en je favicon, maar tegenwoordig zie je in de feed helaas geen verschil meer tussen Rich Pins en gewone pins.

Toch is het nog steeds belangrijk om het in te stellen, omdat Rich Pins je website in de ogen van Pinterest meer “premium” maken, wat betekent dat pins van jouw website hoger in de feed verschijnen dan vergelijkbare gewone pins. Daarnaast wordt de metadata van Rich Pins automatisch aangepast. Wanneer je bijvoorbeeld de titel van je artikel verandert, worden de titels van de pins die bij dat artikel horen ook automatisch veranderd.

In dit artikel leg ik uit hoe je Rich Pins kunt instellen.

3. MAAK AANTREKKELIJKE AFBEELDINGEN
In de feed van Pinterest zijn alle afbeeldingen even breed. Dat betekent dat verticale pins groter worden getoond dan horizontale pins. Horizontale afbeeldingen vallen daardoor volledig weg en krijgen minder repins. Lichte afbeeldingen krijgen dan weer meer repins dan donkere of felgekleurde plaatjes en pins met tekst op de afbeelding worden vaker gerepind dan degenen zonder tekst.

5 tips voor meer repins op Pinterest

4. GA AAN DE SLAG MET SEO
Pinterest is geen sociaal medium; het is een zoekmachine. En daarom is het ontzettend belangrijk dat je met SEO aan de slag gaat. Zet bijvoorbeeld zoekwoorden in je naam en biografie, zodat je account beter gevonden kan worden. Schrijf SEO-vriendelijke beschrijvingen bij je pins, zodat ze in de zoekresultaten kunnen verschijnen. Zet je belangrijkste zoekwoorden in je borden, zodat die zichtbaar zijn als mensen naar die onderwerpen zoeken.

5. MELD JE AAN BIJ GROEPSBORDEN
Pinnen op groepsborden is de perfecte manier om meer exposure te krijgen. Als je bijvoorbeeld 1000 volgers hebt en je sluit je aan bij een groepsbord met 5000 volgers, zullen alle pins die je naar dat bord pint ineens door vijf keer zoveel mensen gezien worden. En hoe meer mensen je pins zien, hoe meer repins het zal opleveren.

TIP: Samen met een aantal andere bloggers pin ik op een groepsbord met Nederlandstalige blog- en social media tips. Wil je ook graag mee pinnen of wil je het bord volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste blogtips? Je kunt het bord hier vinden.

5 tips voor meer repins op Pinterest

Wil je meer lezen over de kracht van Pinterest en hoe je het kunt inzetten om duizenden tot zelfs tienduizenden bezoekers per maand naar je website te trekken? In mijn ebook Groeien met Pinterest leg ik precies uit hoe Pinterest ervoor heeft gezorgd dat ik van 5.000 naar maar liefst 20.000 bezoekers per maand ben gegaan – binnen 3 maanden! Daarnaast vertel ik hoe je virale content creëert, hoe je met Pinterest je inkomsten kunt verdubbelen, hoe je je doelgroep kunt vinden én aanspreken en nog veel, veel meer.

Lees hier meer over het ebook en ontdek wat anderen ervan vinden!

Opt In Image
GRATIS Pinterest cursus
Ontdek hoe je met Pinterest meer bezoekers naar je website kunt trekken en je blog of bedrijf explosief kunt laten groeien!

10 thoughts on “5 tips om meer repins te krijgen op Pinterest

  1. Hier heb ik wel iets aan :) op mijn Pinterest account ga ik een aantal Nederlandse borden openen voor beauty en lifestyle artikelen op Nederlandse blogs!

  2. Handige tips! Ik ben er sinds deze week veel meer mee bezig dus ik ben heel benieuwd wat het op een langer termijn gaat doen.
    Maar wat ik me afvraag: maak jij (in dit geval) aparte afbeeldingen die je later op Pinterest toevoegt en het desbetreffende artikel linkt? Of gebruik jij alleen maar rechte afbeeldingen ook op je blog? Ik zit namelijk met het dilemma dat mijn ‘hoofd’ afbeeldingen niet mooi uitkomen op mijn blog als ze recht zijn maar het beter past als het liggende foto’s zijn.. Maar als ik meer met Pinterest wil bereiken dan zou ik, als ik jou en alle andere bloggers die over Pinterest bloggen mag geloven, beter wel horizontale pins moeten gaan maken.

    1. Ja klopt, je hebt wel verticale afbeeldingen nodig! Maar je kunt ze verbergen, daar heb ik ook een artikel over geschreven! En op de homepage kun je je aanmelden voor mijn gratis cursus waar ik dit soort dingen allemaal in uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.