De tools die ik gebruik om mijn online bedrijf te laten groeien

Wil je je blog of online bedrijf laten groeien? Dan is het slim om in de juiste tools te investeren. In dit artikel deel ik mijn favoriete blog tools om mijn online bedrijf te laten groeien.

Toen ik net begon met bloggen, had ik geen idee hoe ik het allemaal moest aanpakken. Ik deed bijna niets met social media, probeerde zo min mogelijk geld uit te geven en verspilde vooral een hoop tijd. Inmiddels heb ik een hoop geleerd en pak ik het totaal anders aan – wat ervoor heeft gezorgd dat ik nu ontzettend productief en efficiënt blog én elke maand tienduizenden bezoekers naar mijn website trek.

Hoe ik dat heb aangepakt? Onder meer door de juiste hulpmiddelen te gebruiken. Ik ben gaan investeren in een goede hosting, ik heb een professioneel thema met veel mogelijkheden gekocht en gebruik programma’s en producten die me veel tijd besparen. Omdat ik regelmatig vragen krijg over de programma’s en producten die ik gebruik, deel ik hieronder alle tools die ik gebruik om van mijn online bedrijf een succes te maken.

WEBSITE
WordPress – Om mijn website te bouwen en onderhouden gebruik ik WordPress. Simpel gezegd is dit een systeem waarmee je je website kunt beheren zonder dat je verstand hoeft te hebben van HTML of PHP. De meeste bloggers en ondernemers gebruiken WordPress of Blogger.

Antagonist – Ik heb meerdere websites gehad en ook meerdere hosting bedrijven geprobeerd. Voor Digitale Dromers zit ik nu bij Antagonist, maar ik heb ook goede ervaringen met Neostrada. Als je meer wilt weten over hoe hosting werkt en welk pakket bij jou past, raad ik je aan om dit artikel te lezen.

WooCommerce – Voor de shop op mijn website gebruik ik WooCommerce. Dit is een gratis eCommerce plugin die je de mogelijkheid biedt om een mooie en overzichtelijke digitale winkel te creëren. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je WordPress Thema compatibel is met WooCommerce.

ADMINISTRATIE
Mollie – Voor de betalingen in mijn webshop en een goede afhandeling van de bestellingen maak ik gebruik van Mollie. Om met Mollie te kunnen werken, heb je wel een zakelijke bankrekening nodig.

Knab – Voor mijn onderneming heb ik een zakelijke rekening geopend bij Knab, waar ik ontzettend tevreden over ben. Vergeleken met andere banken is Knab sowieso al goedkoop, maar nu krijg je ook nog eens het eerste jaar 50% korting!

Moneybird – Wanneer je geld verdient met je blog of online bedrijf, is een goed boekhoudprogramma onmisbaar. Moneybird is heel praktisch en toegankelijk en sinds ik Moneybird gebruik, doe ik echt met plezier mijn administratie! Probeer Moneybird 4 maanden gratis! Een andere goede optie is e-Boekhouden.nl, waar je zelfs de eerste 15 maanden gratis krijgt.

SOCIAL MEDIA & E-MAILMARKETING
Tailwind – Met Tailwind kun je pins voor Pinterest inplannen en dus automatisch afbeeldingen naar je eigen borden en naar groepsborden pinnen. Het programma zorgt er niet alleen voor dat ik heel veel tijd bespaar; het heeft ook een aantal fantastische functies die ervoor zorgen dat ik elke maand duizenden mensen naar mijn producten trek – helemaal automatisch! Probeer Tailwind een maand gratis!

Lees ook: Hoe mijn blogverkeer explosief is gegroeid door Tailwind

ConvertKit – Ik begon met een gratis account bij Mailchimp om e-mails te sturen, maar ben na een jaar overgestapt naar ConvertKit en daar ben ik zó blij mee! ConvertKit is een heel makkelijk maar tegelijk ook heel uitgebreid programma, met een aantal fantastische tools en automatiseringsmogelijkheden die ervoor zorgen dat e-mailmarketing echt een feestje is. Sinds ik bij ConvertKit zit, is niet alleen mijn e-maillijst hard gegroeid; ik verdien ook nog eens veel meer geld met mijn e-mails! Probeer ConvertKit 14 dagen gratis!

VORMGEVING
Themeforest – Mijn huidige thema heb ik gekocht bij Themeforest. Ik kom hier altijd zoveel mooie thema’s tegen, dat ik het liefst elke maand de vormgeving van mijn website verander – maar dat is dan natuurlijk weer níet productief en efficiënt. En ook fijn: ze kosten vaak maar een paar tientjes.

Canva – Canva is een gratis website waarmee je prachtige afbeeldingen en illustraties kunt maken – super handig voor je website, social media kanalen of voor het vormgeven van je digitale producten. En het programma werkt zo simpel dat je zelfs met de creativiteit van een goudvis nog de mooiste creaties kunt maken.

Adobe – Ik weet niet waar ik zou zijn zonder Adobe. InDesign, Lightroom en Photoshop gebruik ik allemaal meerdere keren per week; onder meer om mijn planners, ebooks en social media afbeeldingen te maken. Adobe is niet goedkoop, maar je kunt er wel echt heel veel mee, zeker als je aan de slag wilt gaan met digitale producten of als je je Instagram foto’s professioneel wilt bewerken.

Creative Market – De naam zegt het al; deze website is eigenlijk gewoon een creatieve markt. Voor leuke bedragen vind je hier foto’s, thema’s, lettertypes en nog veel, veel meer.

DaFont – Wil je graag mooie of aparte lettertypes gebruiken, maar heb je geen zin om er geld aan uit te geven? DaFont it is! Ik heb hier echt al zoveel gedownload, dat ik sowieso rood zou staan als het niet gratis was geweest.

SEO + STATISTIEKEN
Google Analytics – Mijn statistieken houd ik bij met Google Analytics, zodat ik onder meer kan zien wie mijn doelgroep is, welke onderwerpen wel en niet goed werken en hoe ik mijn social media strategie kan verbeteren.

Lees ook: Google Analytics voor beginners

Google Search Console – Google Search Console gebruik ik om te ontdekken met welke zoekwoorden en zoekopdrachten mensen op mijn website terecht komen.

Yoast SEO – Een goede SEO zorgt ervoor dat je website beter vindbaar is en is dus onmisbaar als je je blog of online bedrijf wilt laten groeien. De Yoast SEO plugin helpt me om mijn artikelen SEO-vriendelijk te maken, waardoor ze hoger in de zoekresultaten van Google zullen verschijnen.

Lees ook: Hoe je snel én gratis je SEO kunt verbeteren

Google Zoekwoordplanner – Met de Google Zoekwoordplanner kun je uitzoeken wat de beste zoekwoorden zijn. Wanneer ik bijvoorbeeld een artikel over meer volgers op Pinterest wil schrijven, gebruik ik deze tool om uit te zoeken welk zoekwoord ik het beste voor die blogpost kan gebruiken – super handig.

Lees ook: De gratis SEO tool die elke blogger zou moeten gebruiken

GELD VERDIENEN
Affiliate programma’s – Ik werk veel met affiliate marketing en ben aangesloten bij de volgende affiliate netwerken:
Daisycon
Awin
TradeTracker
Partnerprogramma Bol.com

Lees ook: Affiliate marketing: verdien duizenden euro’s met je blog

Linkpizza – Naast de netwerken die ik hierboven noem, ben ik ook aangemeld bij LinkPizza. LinkPizza zorgt ervoor dat gewone links automatisch omgezet worden in affiliate links, dus wanneer ik een link deel naar een website waar ik niet voor ben aangemeld, kan ik er door LinkPizza alsnog geld mee verdienen.

APPARATUUR
iMac – Er is niets zo vervelend als je werk moeten doen op een trage computer – zeker als hij ook nog eens geregeld vastloopt. Daarom heb ik een tijdje geleden mijn oude computer ingeruild voor een iMac en ik ben er zó blij mee. Het werk gaat echt tien keer sneller en het scheelt me ook nog eens een hoop stress en frustratie.

Macbook – Ik werk regelmatig buiten de deur, maar kan natuurlijk lastig mijn iMac mee naar de Starbucks nemen. Daarom heb ik ook een kleine Macbook, die ik gebruik als niet thuis werk.

BOEKEN

Wetboek voor Bloggers – Dit boek is echt een must-have voor elke blogger. Ik heb er zeker in mijn beginperiode ontzettend veel van geleerd en pak het boek er nog geregeld bij als ik ergens tegenaan loop of twijfel of iets mag of niet.

Wat zijn jouw favoriete blog tools?

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

12 thoughts on “De tools die ik gebruik om mijn online bedrijf te laten groeien

  1. Een aantal kende ik al, maar er zitten toch een paar nieuwe tips bij. Die ga ik zeker nog eens checken.
    Een tool die ik soms gebruik als ik vastloop met het bedenken van een titel, is de title maker van Portent. Er is nog nooit een titel uit gerold die ik letterlijk over heb genomen, maar je doet zo wel inspiratie op en het is best grappig ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.