Is jouw website mobielvriendelijk?

Als je hoog in Google wilt komen, is het belangrijk dat je website mobielvriendelijk is. Test hier hoe mobielvriendelijk jouw website is.

Als je hoog in Google wilt komen, is het belangrijk dat je website mobielvriendelijk is. Test hier hoe mobielvriendelijk jouw website is.
Als je hoog in Google wilt komen, is het belangrijk dat je website mobielvriendelijk is. Test hier hoe mobielvriendelijk jouw website is.

Wanneer je wilt dat je artikelen goed scoren in Google, is het vooral belangrijk dat je website SEO-vriendelijk is en dat je je aan de regels van Google houdt. Maar sinds twee jaar is er nóg een factor die een grote invloed heeft op je positie in Google: de mobielvriendelijkheid van je website.

Steeds meer mensen laten hun computer links liggen en gebruiken hun mobiel om te internetten en social media bij te houden. Het is dan ook geen verrassing dat Google steeds meer waarde hecht aan hoe mobielvriendelijk een website is. Twee jaar geleden heeft het bedrijf zelfs besloten dat de mobielvriendelijkheid van een website invloed moet hebben op de ranking in Google en sinds april 2015 scoren websites zonder een goede mobiele versie ook daadwerkelijk lager in de zoekmachine.

Wanneer je geen mobielvriendelijke website hebt, kan dat dus betekenen dat je bezoekers misloopt omdat Google je lager in de zoekresultaten heeft gezet. Het is daarom slim om te weten hoe jouw website scoort qua mobielvriendelijkheid.

Je kunt dit heel simpel checken met de Mobielvriendelijke test van Google Search Console. Wanneer je op de tekstbalk klikt en je URL invult, zal Google je website gaan analyseren. Nog geen halve minuut later kun je zien of je website geschikt is voor mobiele apparaten of dat er nog wel wat te verbeteren valt.

Zo ontdek je of Google je website mobiel-vriendelijk vindt

TIPS OM JE WEBSITE MOBIEL-VRIENDELIJK TE MAKEN
Wanneer blijkt dat Google je website niet mobielvriendelijk vindt, kun je dat het beste zo snel mogelijk oplossen door één van onderstaande opties toe te passen.

Koop een responsive thema – De makkelijkste manier om je website mobielvriendelijk te maken, is door een responsive thema te gebruiken. Bij een responsive thema past de lay-out van je website zich automatisch aan aan de afmetingen van het beeldscherm. Tegenwoordig zijn bijna alle WordPress thema’s responsive, dus wanneer die van jou dat nog niet is, is het slim om een nieuwe aan te schaffen. De beste websites hiervoor zijn Themeforest en Creative Market.

Lees ook: De 12 mooiste WordPress thema’s onder de 50 euro

Gebruik een plugin – Wanneer je geen geld wilt uitgeven aan een nieuw thema, kun je ook een plugin installeren om je website mobielvriendelijk te maken. Eén van de bekendste is de WPTouch Mobile Plugin. Je hebt een gratis versie en een premium versie, maar aan de gratis versie heb je genoeg.

Is jouw website mobielvriendelijk?

 
VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Online Goal Crushers is dé groep voor bloggers en online ondernemers die zichzelf willen uitdagen en betere resultaten willen neerzetten. En wanneer je je nu aanmeldt, kun je GRATIS het Stappenplan naar succes downloaden! Klik hier om je aan te melden.

4 thoughts on “Is jouw website mobielvriendelijk?

  1. Bedankt voor deze goede tip. Ik ben meteen gaan kijken en mijn theme is geschikt! :) Gelukkig. Ik krijg wel een melding dat er 3 geblokkeerde bronnen zijn, kan ik daar nog iets mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.