4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

Wordt je website niet gevonden in Google, terwijl je wel werkt aan het verbeteren van je SEO? Dan maak je misschien een van deze 4 fouten.

Wanneer je meer bezoekers naar je website wilt trekken, is het belangrijk dat je website goed gevonden wordt in Google. Lukt het jou maar niet om bovenaan in de zoekresultaten te komen of lukt het je überhaupt niet om in de zoekresultaten te komen? Dan kan het zomaar zijn dat je één van deze 4 SEO fouten maakt.

Om beter gevonden te kunnen worden in Google, is het belangrijk dat je met SEO aan de slag gaat. Als je nog niet precies weet wat SEO is of hoe je het kunt verbeteren, raad ik je aan om eerst de volgende artikelen te lezen:
8 SEO tips voor beginnende bloggers
7 SEO trucjes om beter gevonden te worden in Google
Hoe je snel én gratis je SEO kunt verbeteren
De gratis SEO tool die elke blogger zou moeten gebruiken

Ben je al met SEO aan de slag gegaan, maar geeft het niet de resultaten waar je op hoopte? Dan kan het zomaar zijn dat je één van deze fouten maakt en daardoor niet gevonden wordt in Google.

1. JE BLOKKEERT ZOEKMACHINES
Wanneer je de tips uit de andere artikelen toepast, maar er alsnog totaal geen verkeer via Google op je website belandt, is de kans groot dat je per ongeluk hebt ingesteld dat zoekmachines jouw website niet mogen indexeren. En hoe goed je zoekwoorden dan ook zijn; als je Google hebt geblokkeerd, zal je website nooit in de zoekresultaten verschijnen.

Je kunt dit checken door in WordPress naar Instellingen > Lezen te gaan. Halverwege vind je “Zoekmachine zichtbaarheid” en bij “Blokkeer zoekmachines om deze site te indexeren” moet geen vinkje staan.

4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

2. JE GEBRUIKT GEEN ZOEKWOORDEN
Zoekmachines worden steeds slimmer, waardoor je niet meer steeds dezelfde zoekwoorden in je artikelen hoeft te verwerken voordat Google weet waar het over gaat. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen zoekwoorden meer hoeft te gebruiken. Google weet dan misschien globaal wel waar een bepaalde blogpost over gaat, maar door relevante zoekwoorden te gebruiken geef je Google net wat meer informatie en kunnen ze je ook daadwerkelijk ranken op de woorden waar jij op gevonden wílt worden.

Optimaliseer de pagina’s en artikelen op je website door relevante zoekwoorden toe te voegen. De beste plekken om dit te doen zijn:
• In je URL
• In je titel
• In de eerste 100 woorden van je artikel
• In je afbeeldingen

3. JE HEBT JE WEBSITE NIET AAN GOOGLE GEKOPPELD
Om zo snel mogelijk in de zoekresultaten te verschijnen, is er een simpel trucje dat je kunt toepassen: je website aanmelden bij Search Console, voorheen Webmaster Tools. Dit is een gratis service van Google, waarmee je de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten kunt bijhouden, controleren én verbeteren.

Met Search Console kun je onder meer:
• Aan Google duidelijk maken welke pagina’s en artikelen er op je website staan, zodat Google het kan indexeren.
• Google laten weten wanneer er een nieuwe pagina of blogpost op je website staat, zodat Google het meteen kan indexeren.
• Zien welke problemen er op je website zijn en hoe je die kunt oplossen om hoger in de zoekresultaten te komen.
• Zien voor welke zoekresultaten Google jouw website toont.

Wanneer je een Gmail account hebt, kun je je hier aanmelden voor Google Search Console. Voeg je website toe, verifieer het en voeg vervolgens een sitemap.xml toe. Google zal nu meteen al je pagina’s en berichten indexeren, waardoor je sneller in de zoekresultaten zult verschijnen. In dit artikel lees je hoe je een sitemap kunt toevoegen met de Yoast SEO plugin.

4. JE HEBT GEEN SEO PLUGIN GEINSTALLEERD
De Yoast SEO plugin is niet alleen handig om een sitemap te kunnen toevoegen, je kunt er ook de SEO van je artikelen mee verbeteren. Deze plugin maakt van elke pagina en blogpost op je website een analyse, waardoor je precies kunt zien welke dingen je goed doet op het gebied van SEO en wat je nog kunt optimaliseren. Daarnaast kun je er ook je meta tag mee aanpassen en je RSS mee optimaliseren.

4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

Wanneer je geen goede ervaringen hebt met Yoast SEO is All In One SEO Pack een goed alternatief.

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.